Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Onze duurzaamheidsstrategie

Onze visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. Het is een deel van onze geschiedenis, maar zit ook verweven in de kern van onze purpose: “Meaningful & inspiring for Belgian society. Together”. Met onze purpose als kompas, hebben we een duidelijke duurzaamheidsstrategie bepaald met 1 doel voor ogen: onze klanten inspireren om hun duurzaamheidsambities waar te maken en op die manier – samen met onze klanten - de grootst mogelijke impact te realiseren. Dat doen we enerzijds door onze “walk the talk”: we doen wat we zeggen op het vlak van duurzaam ondernemen en zorgen voor een maximaal positieve bijdrage bij alles wat we doen.

Daarnaast zetten we onze klanten in the driver’s seat van hun duurzaamheidsambitie en ondersteunen we hen dankzij een aangepast aanbod van producten en diensten. We zorgen ook voor een sterke omkadering via partners die mee de weg wijzen in een complexe, veranderende wereld. Om deze strategie te realiseren, hebben we de voorbije jaren een aantal engagementen gedefinieerd, die ons kompas zijn in onze duurzaamheidsambitie. De enorme evolutie op het vlak van regelgeving en stakeholderverwachtingen, zorgt ervoor dat we in 2021 een striktere focus legden op een aantal van die engagementen en daar ook transparant over rapporteren.

 

We engageren ons om het verschil te maken voor de maatschappelijke uitdagingen en om bij te dragen tot

een meer duurzame samenleving in België.

‏‏‎ ‎

6 engagementen naar 2025 - 2030
1

CO2-neutraal zijn en blijven. Met een steeds kleiner wordende voetafdruk

2

Kiezen voor 100% groene stroom, een keuze die we al maken sinds 2008.

3

Belgische goede doelen en zo jaar na jaar onze samenleving ondersteunen.

4

Vrouwen alle kansen geven en een gelijke verloning garanderen.

5

Gaan voor een 100% “meaningful” beleggingsaanbod.

6

Absolute prioriteit geven aan future-proof infrastructuur voor de Belgische samenleving.

 

Waardecreatie bij Belfius

‏‏‎ ‎

 

Gecreëerde waarde


Duurzame impact


AANDEELHOUDERS

Dividend van 368,5 miljoen EUR in 2021
Het eigen vermogen steeg tot 11,0 miljard EUR - een verdubbeling in 10 jaar tijd dankzij een sterke financiële discipline en een doeltreffend risk & compliance, wat nog eens werd bevestigd door de resultaten van de EBA-stresstest van 2021. Als lokaal verankerde, Belgische bank-verzekeraar met lokale beslissingscentra en Belgische burgers als klanten, is Belfius een belangrijke speler in het Belgische economische weefsel.


BELFIUS AMBASSADEURS

Uitstekende medewerkersbetrokkenheidsscore van 86,5%, ondanks moeilijke pandemische omstandigheden en gedwongen grootschalig telewerken. Belfius blijft toezien op het welzijn van zijn talenten, ontwikkelt de leiders van de toekomst in de financiële sector, en maakt duurzame loopbanen mogelijk. We geven onze onafhankelijke netwerken de middelen om een bloeiend lokaal bedrijf en leven op te bouwen, door gebruik te maken van de franchise en de reputatie van Belfius of DVV.


SDG 8, 4 and 5

KLANTEN

Omdat Belfius echt begaan is met zijn klanten en hun “love”, wordt de klant centraal gesteld bij alle beslissingen en processen. Als een echt geïntegreerde bank- en verzekeringsgroep bieden we “single point of contact” financiële oplossingen aan 3,7 miljoen klanten aan, via een innovatieve mix van toegankelijkheid, met een onderscheidendeadvies- en serviceverlening in heel België, gecombineerd met een best-in-class, veilige en digitale service-ervaring.


SDG 9 and 11

SAMENLEVING

Belfius hecht er veel belang aan om een verantwoordelijk en wetsgetrouw lid van de Belgische samenleving te zijn (bv. AML). Solidariteit was onze drijfveer toen we aan de zijde stonden van onze verzekeringsklanten die te lijden hadden onder de overstromingen in juli. We bleven ons ook engageren voor de Belgische samenleving via onze filantropische projecten met de nadruk op kinderen en jonge of kwetsbare mensen (Viva for Life, Special Olympics).


SDG 1, 9, 10 and 11

PLANEET

Ook in 2021 is Belfius, geleid door het Klimaatakkoord van Parijs, koolstofneutraal voor de eigen activiteiten. We hebben ons geëngageerd bij het Science Based Target-initiatief en aangekondigd dat we steenkoolwinning niet ondersteunen. Terwijl we ons groene product- en dienstenaanbod voortdurend uitbreiden, geeft onze Transition Acceleration Policy richting aan de Belfius bijdrage tot de overgang naar een koolstofarme economie.


SDG 7 and 13

 

Scroll