Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Belfius en hockey: een vanzelfsprekend partnership!

 

Bij Belfius ondersteunen we graag talenten in al hun verscheidenheid en disciplines. Daarom zijn we sinds 2017 de trotse partner van de Koninklijke Belgische Hockey Bond: een voor de hand liggend partnerschap, want het weerspiegelt de waarden van Belfius. Naast prestaties draagt deze authentieke sport het delen van ervaringen, teamgeest en inzet natuurlijk hoog in het vaandel!

De liefde voor en de schoonheid van deze sport zijn fantastisch. De krachttoeren van de Red Lions en de Red Panthers de jongste jaren op internationaal niveau hebben de sport in ons land een enorme boost gegeven. In het kielzog van onze twee nationale mannen- en vrouwenteams staat er een hele nieuwe generatie jonge sporters te popelen om in hun voetsporen te treden.

Bij Belfius zijn we trots dat we op de eerste rij staan om de nieuwe pareltjes van de Belgische sport te steunen, maar als directe partner is het ook onze wens om nog verder te gaan en onze expertise aan te reiken voor de verdere professionalisering van de hockeysport. Sinds de vele medailles (zilver voor de Red Lions op de O.S. van Rio en het Euro 2017, goud op de Werelbeker 2018 en het Euro 2019, en zilver voor de Red Panthers op het Euro 2017), schiet de populariteit van het Belgische hockey de hoogte in.

 

 

Dat zie je aan de pijlsnelle toename van het aantal leden (elk jaar een stijging met 10 %!) in de ‘amateurafdelingen’. Mannen, vrouwen, kinderen … Het leeft bij iedereen. Om in te spelen op dat succes en het hele Belgische hockey te laten groeien, moeten de clubs worden uitgebouwd met respect voor de sterke waarden van deze sport: fair play, verdraagzaamheid, gastvrijheid, zelfoverstijging.

In het kader van deze snelle ontwikkeling en de sportieve ambities, is de rol van Belfius des te belangrijker om de Bond te helpen zijn doelstellingen sneller te realiseren. Met zijn Belgische DNA, zijn langetermijnvisie en zijn financiële draagkracht is Belfius de ideale partner om de hockeybond te begeleiden bij het verwezenlijken van projecten, het ontwikkelen van infrastructuur, mobiele betalingen, communicatie, het digitaliseren van dragers of de contacten met de lokale overheden, investeerders en bedrijven.

Hoewel het Belgische hockey op nationaal niveau vandaag tot de wereldtop behoort, is dit partnership een sterk engagement op lange termijn om niet alleen de nationale teams te ondersteunen, maar ook het amateurhockey uit te bouwen, te werken aan het scheidsrechterskorps, de infrastructuur te professionaliseren en een echt ecosysteem te ontwikkelen. Een flinke uitdaging en een boeiend, menselijk engagement dat aansluit bij de strategie van Belfius, een Belgische bankverzekeraar met lokale verankering die ervoor kiest om de Belgische samenleving en economie te ondersteunen.