Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Inspired by Love logo

inspired
by Love

art collection logo
 

Nieuw in de Belfius Art Gallery

 

De Belfius Art Collection door de ogen van hedendaags talent.


Beleef het van 11 november 2023 tot en met 22 juni 2024.

 

De Belfius Art Gallery opent opnieuw zijn deuren met inspired by Love, een zinderende reis doorheen Belgische kunst.

Deze nieuwste expo onthult u de meest recente aanwinsten van onze collectie. Stuk voor stuk gecreëerd door talent van eigen bodem, waar de 70-jarige Belfius Art Collection 100% op inzet.

Achter elk sterk werk schuilt een gepassioneerd kunstenaar.

Via foto- en videoportretten nemen deze 12 hedendaagse kunstenaars u mee naar de wereld achter hun creatie, de passie die hen drijft en de weg die ze aflegden.

 

Via hun unieke blik (her)ontdekt u ook een selectie werken uit 500 jaar Belgische kunstgeschiedenis die hen inspireren en raken.

Bezoek de expo en laat u verwonderen door onze Love voor Belgische kunst!

 

Schrijf u in

 

De tentoonstelling is vanaf 11 november 2023 tot en met 22 juni 2024 verschillende zaterdagen te bezoeken in de Belfius Art Gallery. Schrijf u wel op voorhand in om zeker te zijn van een plaats.

  • Boek een bezoek met gids (voor individuele bezoekers of groepen) via deze link
  • Of reserveer een vrij bezoek hieronder

 

Reserveer uw bezoek

 
 
 

Praktisch

 

De Belfius Art Gallery bevindt zich in hartje Brussel, op de 32e verdieping van de Belfius-toren. Publiek transport en parkings zijn nabij. De galerij is ook toegankelijk voor mensen met mobiele beperkingen.
 

Adres

 

Rogierplein 11
1210 Brussel
 

Tarief

Voor Belfius-klanten: gratis op vertoon van bankkaart of -app.

Voor niet-klanten: een bijdrage van €5 die integraal wordt gestort naar JEZ! (ten voordele van jongerenprojecten) en Viva for Life (ten voordele van de strijd tegen kinderarmoede). 

 

Belfius Art Collection

 

Onze kunstcollectie

 

De Belfius Art Collection toont ontegensprekelijk de voorliefde van Belfius voor Belgische talenten. Als grootste private collectie van Belgische kunst biedt het een panorama op maar liefst vijf eeuwen van artistieke productie: de Vlaamse Meesters uit de zestiende en zeventiende eeuw, de moderne kunst van 1860 tot 1960 en de hedendaagse kunst vanaf 1960. In onze collectie tonen we zowel jong opkomende kunstenaars, als oude meesters, maar ook diverse media zoals schilderkunst, sculptuur en grafische kunst. Zo kan je glimpen opvangen van kunstenaars zoals Marcel Broodthaers, Sanam Khatibi en Bendt Eyckermans, maar ook van Jacob Jordaens, Christian Dotremont, René Magritte en Luc Tuymans. En worden de eeuwen tussen Jan Brueghel de Oude, James Ensor en Sophie Kuijken moeiteloos overbrugd. Een dynamische collectie die leeft en evolueert, een collectie om steeds opnieuw te (her)ontdekken, en om door verrast te worden!
 

Herbeleef onze vorige tentoonstellingen

 

Art Beats (2022)

Deze tentoonstelling brengt ongeziene ontmoetingen tussen Belgische kunstwerken die elkaar versterken en uitgroeien tot een stroom aan ervaringen die nog lang mogen nazinderen.

Virtueel bezoek  

 

Women . Underexposed (2019)

Women . Underexposed brengt een ode aan de kracht van de vrouw, het doorzettingsvermogen van de vrouwelijke kunstenaars. Doorheen de tijd hebben zij gevochten om hun passie te kunnen verwezenlijken en te delen met het publiek.

Virtueel bezoek  

 

Magma Cloud Ashes (2018)

De tentoonstelling ‘Magma Cloud Ashes’ van de Belfius Art Gallery is opgebouwd rond drie kleuren die aan de aarde ontspringen, net zoals het magma, de wolken en de as: rood, wit en zwart.

Virtueel bezoek  

 

Recollection – Art & Fashion (2016)

Ontdek een originele dialoog tussen kunst en mode. De kunstenaars uit de Belfius Art Collection staan zij aan zij met creaties van Belgische stylisten. De scenografie is van de hand van KRJST Studio.

Virtueel bezoek  

 

Een bloemlezing uit de Belgische kunst, van de Gouden Eeuw tot de 21ste eeuw (2015)

Reis mee doorheen 500 jaar Belgische kunstgeschiedenis aan de hand van een selectie sleutelwerken uit de Belfius Art Collection.

Virtueel bezoek  

 

Het laatste nieuws van de Belfius Art Collection, of een blik achter de schermen?

Scroll