Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Belfius Bank ontvangt opnieuw prijzen van Euronext Brussels

 

‘Bond Finance House of the Year’ & ‘ESG Bond Finance House of the Year’

Gisteren 19 januari 2023 werd Belfius voor de zevende keer in 10 jaar tijd door Euronext Brussels bekroond tot ‘Bond Finance House of the Year’. Naast deze prestigieuze en gegeerde award ontving Belfius ook voor de eerste keer de prijs voor ‘ESG Bond Finance House of the Year’.

De ‘Bond Finance House of the Year’ en ‘ESG Bond Finance House of the Year’ prijzen werden uitgereikt door Euronext aan Belfius op 19 januari 2023 tijdens het Nieuwjaarsevent van Euronext. 

Deze prijzen zijn een nieuwe dubbele bevestiging van de strategische rol die Belfius bekleedt in het adviseren en in het aanbieden van alternatieve financieringen voor Belgische emittenten via de obligatiemarkt én in het aantrekken van investeerders op de internationale kapitaalmarkten. Belfius is de onbetwiste nummer 1 in Debt Capital Markets-transacties voor Belgische emittenten en bevestigt ook zijn voortrekkerspositie bij de uitgifte van Green Bonds en Social Bonds voor Belgische ondernemingen en (semi-)publieke entiteiten.

In 2022 begeleidde Belfius niet minder dan 46 lange termijn transacties voor Belgische emittenten, waarvan 9 benchmark transacties (+€500 mio), 3 green retail bonds, 32 private plaatsingen en 2 Schuldschein transacties. Hiermee was Belfius alweer marktleider zowel qua volume als aantal transacties voor Belgische ondernemingen en (semi-)publieke entiteiten.

 

Een duidelijke erkenning van de expertise inzake Social en Green Bonds

In totaal begeleidde Belfius vorig jaar niet minder dan 9 Green Bonds en 1 Social Bond. Hiermee speelde Belfius duidelijk een voortrekkersrol op deze groeiende markt voor Belgische emittenten. Naast deze obligatie-uitgiftes zet Belfius ook zwaar in op het structureren van groene en duurzame financieringskaders, die kunnen toegepast worden op financieringen zowel via de obligatie als via de klassieke bancaire markt. Emittenten kunnen ook bij Belfius terecht voor gedetailleerd advies omtrent het behalen van een externe credit én ESG rating, nu of in de komende jaren.