Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

love.

Ons engagement voor een land dat bruist van talent.

belfius equals
 

Wat Love voor ons betekent? Meer welzijn en welvaart voor u, en iedereen rondom u. Van jong tot oud, van starters tot grote ondernemingen, van overheden tot gezinnen, van de sterkste schouders tot de meest kwetsbare groepen.

Een belofte die we elke dag nastreven én kunnen waarmaken dankzij uw vertrouwen. Met onze duurzame groei en uitstekende halfjaarresultaten creëren we nieuwe kansen in alle hoeken van de Belgische economie en samenleving. 

 

Uw Love inspireert Belgisch talent

 

Onze eigen talenten engageren zich elke dag opnieuw om ander talent te laten bloeien, in al z’n vormen. Daarom zetten we samen onze schouders onder een unieke missie: álle Belgen voortstuwen in een sterke economie. Met gelijke verloning en gelijke kansen. 

 

Marc Raisière, CEO Belfius

Meer nog dan over deze uitstekende resultaten, ben ik fier over de voortrekkersrol die we de voorbije 11 jaar met Belfius hebben gespeeld voor de Belgische samenleving. Het resultaat is een financiële zekerheid waar elke Belg, elke Belgische ondernemer of onderneming recht op heeft. Dát is onze kerntaak. Want Belfius anno 2023 is een bank-verzekeraar die de Belgische samenleving steunt, waar individuen en bedrijven hun dromen kunnen waarmaken en waar de publieke en sociale sector kan blijven zorgen voor welzijn vandaag en morgen. Kortom, Meaningful & Inspiring zijn voor álle segmenten van de Belgische samenleving. Een rol die we altijd met volle overgave zullen opnemen, maar ook met de nodige voorzichtigheid als het moet. Want ook dáár heeft de Belgische samenleving recht op.

Een sterke economie voor alle Belgen

 

Al meer dan 10 jaar kiezen we resoluut voor een duidelijke langetermijnstrategie, waar de klant altijd en overal centraal staat, en een helder engagement: zinvol en inspirerend zijn voor de Belgische samenleving. Door ondernemers, de publieke en sociale sector, de academische wereld en talloze andere personen en sectoren rechtstreeks te ondersteunen. Samen bouwen we aan een sterke en faire samenleving, waar iedereen erop vooruitgaat.

En met een historisch hoog nettoresultaat van 479 miljoen euro konden we de afgelopen maanden volop investeren in duurzame, innovatieve en toekomstgerichte oplossingen. 

 

11,8 miljard euro nieuwe langetermijnkredieten aan de Belgische economie

  • 7,3 miljard euro nieuwe langetermijnkredieten aan bedrijven 
    om groei en jobcreatie te stimuleren
  • 1,3 miljard euro nieuwe langetermijnkredieten aan publieke en sociale sector 
    voor de bouw van fietspaden, scholen, ziekenhuizen en zoveel meer
  • 3,1 miljard euro nieuwe langetermijnkredieten aan particulieren
    om wonen en leven betaalbaar en energiezuinig te houden
 

182,2 miljard euro totaal uitstaand bedrag sparen en beleggen

167.499 basisrekeningen en talloze sociale producten voor OCMW’s voor mensen in moeilijke situaties

bankier van 45 universiteiten en hogescholen om jonge talenten te ondersteunen

175 miljoen euro aan nieuwe intekeningen in de Toekomstfondsen om maatschappelijk verantwoorde beleggingen te stimuleren

1,93 miljoen actieve gebruikers van de Belfius-apps om bankieren eenvoudig en toegankelijk te maken

een eigen vermogen van 11 miljard euro om sterke solvabiliteit te garanderen

426 miljoen euro premie-incasso niet-leven (P&C) dankzij een uitstekende commerciële dynamiek en soliditeit

 

Zoveel meer dan enkel resultaten

 

Deze resultaten zijn stuk voor stuk tekens van Love die u overal tegenkomt. Hét resultaat van ons engagement voor een sterke economie en samenleving, ten dienste van iedereen. Wat zou u anders verwachten van een op-en-top Belgische bank?

Dit alles is ook úw verdienste. Want uw vertrouwen maakt het allemaal mogelijk. En daarvoor willen we u oprecht bedanken.

 

Belfius, Inspired by Love