Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Ons maatschappelijk engagement, sterker dan ooit.

Voor alle Belgen.

 

Dankzij uw vertrouwen kunnen we jaar na jaar inzetten op talent. Talent om te dromen, te durven en te doen. Om te verbeteren, te innoveren en te delen. Van ondernemers, gezinnen en atleten tot kunstenaars en studenten.

Zo investeerden we het afgelopen jaar meer dan ooit in een betere, duurzamere toekomst voor de hele Belgische samenleving. Als een solide en betrouwbare partner geven we u, uw ambities en dit land alle kansen. Uw steun maakt dit allemaal mogelijk. Van harte bedankt.

 

Investeren in talent

 

Als 100% Belgische bank is het onze ambitie om maximaal te investeren in onze bloeiende samenleving en economie. Om kansen te creëren en dromen waar te maken. Zo financieren we met uw spaargeld onder andere scholen, ziekenhuizen, zwembaden en infrastructuur voor sport en cultuur. Maar ook opkomend sportief en artistiek talent, en kwetsbare gezinnen. Samen creëren we groei en boosten we de transitie naar een inclusieve, toekomstgerichte samenleving. 

 

Marc Raisière, CEO Belfius

 

"We zijn vandaag geworden wie we zijn dankzij het vertrouwen van onze klanten, medewerkers en aandeelhouder. Als Belfius de voorbije 12 jaar een straf parcours heeft afgelegd en vandaag is uitgegroeid tot een financieel solide bankverzekeraar met ijzersterke fundamenten om Meaningful & Inspiring te zijn voor de hele Belgische samenleving, dan bewijst dat niet alleen de kracht van zijn standvastige strategie, maar ook en vooral het vertrouwen van zijn klanten.

Hun vertrouwen is de basis van onze sterke soliditeit. Het geeft ons de slagkracht jaar na jaar sterke resultaten te boeken en een voortrekkersrol op te nemen in de Belgische samenleving. Dankzij die resultaten kunnen we samen verder bouwen aan een sterker, duurzamer en mooier België waar iedereen beter van wordt.

Om in de toekomst nóg sterkere engagementen aan te gaan én waar te maken, voor iedereen. Vanuit onze Love voor Belgisch talent. En daar wil ik iedereen uit de grond van mijn hart voor bedanken: de burgers, de Belgische samenleving, de aandeelhouder, en zoals gezegd vooral ook onze klanten. Tot slot bedank ik ook onze eigen duizenden talenten, de 7.000 medewerkers van Belfius en de ruim 3.000 adviseurs in de netten, die zich elke dag opnieuw voluit inzetten om dat verschil te maken.”

 

Uw vertrouwen doet dromen…

 

Van een duurzamere toekomst. Want dankzij onze investeringen genieten 3,5 miljoen Belgische gezinnen van groene stroom. Maar ook van ondernemersplannen, groot en klein. Van innovatie en vooruitgang. Dankzij onze uitstekende resultaten kunnen we die dromen waarmaken en tal van Belgen helpen bij het realiseren van hun projecten en ambities. Van een energiezuinige woning tot een verzekering op maat.

 

Solide partner voor al uw ambities

 

Waar we vandaag staan, en wat we kunnen betekenen voor de Belgische samenleving, is dankzij het vertrouwen van onze klanten, medewerkers en aandeelhouder. Bedankt aan de 3,4 miljoen Belgen die ons vertrouwen om hun tegoeden en projecten te beheren. En bedankt aan alle zelfstandigen, KMO’s en bedrijven die we kunnen ondersteunen in hun duurzame visie.

Al 10 jaar zijn we een solide partner voor al uw ambities. Dankzij onze sterke liquiditeit, een solvabiliteit die tot de beste van Europa behoort en een winstcapaciteit van meer dan 1 miljard euro.

 

23,4 miljard euro nieuwe langetermijnkredieten aan de Belgische economie, waarvan:

  • 14,1 miljard euro aan langetermijnkredieten aan ondernemers en ondernemingen
    om ondernemersdromen waar te maken en zo welvaart en jobs te creëren.
  • 3,2 miljard euro nieuwe langetermijnkredieten aan publieke en sociale sector 
    voor de bouw van fietspaden, scholen, ziekenhuizen en zoveel meer
  • 6,1 miljard euro nieuwe langetermijnkredieten aan particulieren
    om wonen en leven betaalbaar en energiezuinig te houden
 

186,8 miljard euro totaal uitstaand bedrag sparen en beleggen
waarvan 3,3 miljard organische groei

163.400 sociale rekeningen
om kwetsbare gezinnen bij te staan

822 miljoen euro premie-incasso niet-leven exclusief Gezondheid
dankzij een uitstekende commerciële dynamiek en soliditeit

1,115 miljard euro nettoresultaat

Maatschappelijk dividend van 440 miljoen euro
in totaal 2,5 miljard euro aan dividenden in 11 jaar die de overheid kan inzetten voor de transitie naar een duurzamere samenleving

450+ kantoren
om een blijvende band op te bouwen met u, in combinatie met onze digitale tools

2,5 miljard euro in de 10 Toekomstfondsen
belegd in bedrijven die inzetten op de uitdagingen van morgen

 

Samen voor de Belgische samenleving

 

U centraal stellen, in alles wat we doen. Dat is ervoor zorgen dat Belgische talenten alle middelen en kansen krijgen om te schitteren en te groeien. Dat is ervoor zorgen dat ook de meest kwetsbaren beschermd en gesteund worden. Kortom: dat is elke dag klaarstaan, voor al onze klanten. Een prachtige ambitie die we dankzij uw vertrouwen kunnen waarmaken.

Samen staan we sterker dan ooit voor de Belgische samenleving.