Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Belfius Bank, door het internationale magazine Global Finance uitgeroepen tot beste Belgische bank voor Cash Management en Trade Finance 

 

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft het internationale magazine Global Finance Belfius uitgeroepen tot beste bank voor Cash Management- en Trade Finance-activiteiten op de Belgische markt.

Deze dubbele erkenning bevestigt nogmaals de expertise van Belfius en zijn reële meerwaarde voor ondernemers en bedrijven in ons land: zowel voor het dagelijkse beheer van hun cashflow als voor de verwerking van hun internationale handelstransacties en de ontwikkeling van hun activiteiten, in België en in het buitenland.

Elk jaar selecteert het internationale magazine Global Finance in meer dan 100 verschillende landen de beste financiële instellingen in uiteenlopende vakgebieden, waaronder Cash Management & Treasury-diensten en Trade Finance-activiteiten. Met deze awards wil Global Finance de visie, ambitie en expertise van banken erkennen die zich onderscheiden door het verschil te maken voor financiële managers en thesauriebeheerders in bedrijven en organisaties.

Belfius sleepte voor het derde opeenvolgende jaar de awards voor 'Best Trade Finance Provider' en 'Best Treasury & Cash Management Bank' in de wacht. Een primeur in België, en een mooie erkenning van de knowhow van het Transaction Banking-team, dat slechts drie jaar geleden werd opgericht. Alsook een erkenning van de relevantie van het aanbod, dat innovatieve oplossingen combineert met een lokale dienstverlening. 

 

Ultramoderne digitale tools en persoonlijke service

Met een honderdtal medewerkers ondersteunen de Belfius Cash Management en Servicing-teams rechtstreeks het dagelijks beheer van meer dan 19.000 klanten (ondernemingen en organisaties uit de openbare en sociale sector). Hun aanpak combineert ultramoderne en steeds evoluerende digitale tools met een menselijke, lokale en gepersonaliseerde ondersteuning. Hun doel: thesauriebeheerders optimaal helpen bij het beheer van al hun geldstromen en verrichtingen, zowel in België als in het buitenland.  

Het team van Belfius Trade Finance bestaat uit een zestigtal experts die meer dan 1.500 corporate-klanten en vijftig groepen van klanten met handelsactiviteiten begeleiden. Bovendien worden ze ondersteund door een netwerk van internationale banken in meer dan 120 landen. In 2021 startte Belfius met zijn nieuwe digitale platform BE=Trade, een tool die de end-to-end verwerking van internationale handelstransacties en bankgaranties (nationaal en internationaal) voor zijn klanten vergemakkelijkt. 

 

Koen Vierendeels, Head of Transaction Banking bij Belfius Bank

2022 was alweer een jaar vol grote uitdagingen zoals de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en de hoge inflatie. Ondanks al deze onverwachte gebeurtenissen, ondersteunden onze collega's van Transaction Banking, met veel Love, onze zakelijke en publieke klanten elke dag met al hun treasury management- en handelsfinancieringbehoeften. Ik ben dan ook erg dankbaar en trots dat onze uitstekende lokale dienstverlening en expertise opnieuw in de prijzen vallen. Dit is een grote erkenning voor Belfius, in het bijzonder voor de collega's van Transaction Banking.

Graag meer weten?

Neem contact op met uw Corporate of Public banker en ontdek al onze oplossingen voor Cash Management & Trade Finance.