Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Zeer grote vraag voor tweede Belfius Green Bond 

 

Op 5 juni heeft Belfius een tweede groene obligatie uitgegeven. Deze strategische obligatie kende een enorm succes waarbij de vraag van de investeerders meer dan twee maal groter was dan het beoogde uitgiftebedrag. Deze zeer grote interesse bevestigt het vertrouwen in Belfius en zijn duurzame strategie. De uitgifte van deze tweede groene obligatie past binnen de duurzame ambities, Inspire 2025, van Belfius.

 

Belfius wil maximaal bijdragen aan een groene en eerlijke samenleving. Belfius heeft dan ook zijn duurzame ambities omgezet in 6 concrete verbintenissen naar 2025. Met deze tweede groene obligatie benadrukt Belfius nogmaals hoe belangrijk duurzaamheid is in zijn globale strategie.

 

Financiering van duurzame projecten

 

Een Green Bond is een klassieke obligatie, maar de opgehaalde middelen zijn uitsluitend bestemd voor de (her-)financiering van duurzame projecten, zoals windmolenparken, de installatie van zonnepanelen, groen vastgoed enz. 

In het kader van dergelijke groene obligaties, rapporteert Belfius periodiek op een transparante manier over de positieve milieu-impact van de gefinancierde projecten en stimuleren we actief investeringen in ecologisch duurzame projecten.

De nieuwe Green Bond heeft een waarde van 750 miljoen euro en is bestemd voor institutionele en professionele beleggers.

 

Voor meer info over de Green Bond: zie transaction release

Voor meer info over de duurzaamheidsstrategie van Belfius en de 6 engagementen naar 2025 – 2030: zie Onze duurzaamheidsstrategie