Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

art collection logo
 
 

De Art Beats Expo is afgelopen, maar ga zeker kijken naar onze nieuwe expo inspired by Love.

Klik hier voor meer info en schrijf je in!  

 

Art Beats ontving meer dan 18.000 bezoekers. Bedankt!

 

Van september 2022 tot juli 2023 kwamen topwerken uit de Belfius Art Collection tot leven in Art Beats.

Meer dan 18.000 kunstliefhebbers liepen doorheen de expo, op het ritme van Belgische kunst. Oog in oog met beroemde schilderijen van klassieke meesters en nieuwe werken van opkomend talent.

Van harte bedankt! Dankzij jullie was Art Beats een enorm succes.

 

De expo gemist?

 

Ondertussen duiken wij in de collectie en maken we alles klaar voor een nieuwe expo in het najaar… Stay tuned!

Volg alle updates en meer kunst op:

 
 

 

Belfius Art Collection

 

Onze kunstcollectie

 

De Belfius Art Collection toont ontegensprekelijk de voorliefde van Belfius voor Belgische talenten. Als grootste private collectie van Belgische kunst biedt het een panorama op maar liefst vijf eeuwen van artistieke productie: de Vlaamse Meesters uit de zestiende en zeventiende eeuw, de moderne kunst van 1860 tot 1960 en de hedendaagse kunst vanaf 1960. In onze collectie tonen we zowel jong opkomende kunstenaars, als oude meesters, maar ook diverse media zoals schilderkunst, sculptuur en grafische kunst. Zo kan je glimpen opvangen van kunstenaars zoals Marcel Broodthaers, Sanam Khatibi en Bendt Eyckermans, maar ook van Jacob Jordaens, Christian Dotremont, René Magritte en Luc Tuymans. En worden de eeuwen tussen Jan Brueghel de Oude, James Ensor en Sophie Kuijken moeiteloos overbrugd. Een dynamische collectie die leeft en evolueert, een collectie om steeds opnieuw te (her)ontdekken, en om door verrast te worden!

 

Herbeleef onze vorige tentoonstellingen

 

Women . Underexposed (2019)

Women . Underexposed brengt een ode aan de kracht van de vrouw, het doorzettingsvermogen van de vrouwelijke kunstenaars. Doorheen de tijd hebben zij gevochten om hun passie te kunnen verwezenlijken en te delen met het publiek.

Virtueel bezoek  

 

Magma Cloud Ashes (2018)

De tentoonstelling ‘Magma Cloud Ashes’ van de Belfius Art Gallery is opgebouwd rond drie kleuren die aan de aarde ontspringen, net zoals het magma, de wolken en de as: rood, wit en zwart..

Virtueel bezoek  

 

Recollection – Art & Fashion (2016)

Ontdek een originele dialoog tussen kunst en mode. De kunstenaars uit de Belfius Art Collection staan zij aan zij met creaties van Belgische stylisten. De scenografie is van de hand van KRJST Studio.

Virtueel bezoek  

 

Een bloemlezing uit de Belgische kunst, van de Gouden Eeuw tot de 21ste eeuw (2015)

Reis mee doorheen 500 jaar Belgische kunstgeschiedenis aan de hand van een selectie sleutelwerken uit de Belfius Art Collection

Virtueel bezoek  

 
Scroll