Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

 

Doe mee aan Stairs for Life – Stairs for Love 2023!

Stairs for Life is terug op 7 december 2023

 

Voor de elfde keer vormt de Belfius Toren het decor voor Stairs for Life. Verwacht opnieuw een uitgelaten sfeer in de inkomhal en – uiteraard – in de trappenhal naar de 34ste verdieping. Mediafiguren, teams in “fun together"-modus, liefhebbers van sportieve uitdagingen, supporters en organisatoren zullen aanwezig zijn om deze enorme uitdaging aan te gaan ten voordele van Viva for Life.

 

Een speciale “Stairs for Love”-editie

Dit jaar willen we iedereen eraan herinneren dat deze prachtige uitdaging voor iedereen toegankelijk is: sportfanaat of niet, met een handicap of niet, Belfius-medewerker of niet, man of vrouw, liefhebber van hoge hakken of van sneakers ... Diversiteit is vanzelfsprekend bij Belfius en Stairs for Life is een prima gelegenheid om dat nog eens onder de aandacht te brengen.

Het gemeenschappelijke doel? De 696 treden van de Tower in hartje Brussel bedwingen. Met de nadruk op plezier, sportiviteit en onderlinge steun: alles in een feestelijke sfeer!

En voor wie zijn prestaties in de gaten wil houden: er is een elektronische tijdsopname.

Doe mee aan dit buitengewone evenement!

 

Een prijs voor de meest 'arty & lovely' kostuums​​

Om de love van deze speciale editie tot leven te brengen, zullen de teams of deelnemers die de 696 treden beklimmen met de meest 'arty & lovely' kostuums een rondleiding winnen van de nieuwe tentoonstelling van de Belfius Art Collection (datum te bepalen). Hoe deelnemen? Simpel: vereeuwig je outfit voor onze lens! Er zal een fotostand in de lobby van de Belfius Toren zijn.

 

Principe

Stairs for Life is een race op de trappen van de Belfius Toren. Deze stormloop wordt voor het elfde jaar georganiseerd om geld in te zamelen voor Viva for Life. Het doel? Zo snel mogelijk de 696 treden van de Tower oplopen. Er zijn verschillende opties: je kan individueel meedoen en proberen de snelste tijd te klokken, of een team vormen met vrienden/collega’s – je verkleden mag! 

 

Viva for Life in een notendop

In Wallonië en Brussel leeft een kind op de vier onder de armoedegrens. Veel gezinnen kampen met financiële problemen, die vaak leiden tot een cascade van andere problemen op het vlak van gezondheid, huisvesting, onderwijs, werkgelegenheid en deelname aan het sociale leven. Kinderen zijn uiteraard de eerste slachtoffers. Omdat een goede start in het leven cruciaal is, heeft de RTBF Viva for Life opgezet, een actie die zich vooral richt op kinderen van 0 tot 6 jaar.

Sinds 2014 werkt Belfius samen met de Franstalige openbare omroep om weer een glimlach op het gezicht van die kinderen te toveren. Om giften in te zamelen, organiseert Belfius verschillende acties – waaronder Stairs for Life – en verkoopt het rode mutsen van Viva for Life. 

 

Inschrijving

Alle plaatsen zijn volzet.

Ben je al ingeschreven? Je hebt een inschrijvingsmail ontvangen met het tijdstip van je deelname en wat praktische informatie. Op donderdag 7 december vragen we je om ten minste 15 minuten voor je start met je inschrijvingsbevestiging – op papier of smartphone – naar de inschrijvingsbalie (op de benedenverdieping van de Belfius Toren) te komen.

Inschrijvingsgeld

Of je nu individueel loopt of in teamverband, het inschrijvingsgeld voor Stairs for Life bedraagt € 15 per persoon en gaat integraal naar Viva for Life. Dit bedrag is inclusief deelname aan de race, toegang tot de kleedkamers en douches na de inspanning.

 

Je elektronische tijdregistratie

Voor meer gemak en nauwkeurigheid hebben we gekozen voor elektronische registratie van de individuele tijden. Elke deelnemer krijgt een borstnummer met chip waarmee hij zijn individuele tijd kan opvragen zodra hij de top heeft bereikt. Dankzij die automatische registratie kunnen we meer deelnemers toelaten, voor meer plezier en meer geld voor het goede doel.

 

Prestigieuze gasten

In de overtuiging dat de glimlach van een kind onbetaalbaar is, zullen een aantal persoonlijkheden uit de media- en sportwereld dit evenement kracht bijzetten met hun aanwezigheid. Wat dacht je ervan om samen met Ophélie Fontana, Fanny Jandrain en Walid, de drie RTBF-presentatoren van Viva for Life, de Tower te bedwingen?

 

Downstairs for Life: party time

Op 7 december 2023 wordt er feest gevierd in de Belfius Toren, zeker in de inkomhal, met een bar, eetkraampjes ... Ook de opbrengst van Downstairs for Life gaat integraal naar kansarme kinderen. We hopen op een massale opkomst!

 

Adres van de dag

Stairs for Life vindt plaats in de Belfius Tower, Karel Rogierplein 11 in 1210 Brussel.

 

Stairs for Life in beeld

Om alvast in de stemming te komen, zijn hier een paar snapshots van de editie van vorig jaar.

 

Contact

Heb je nog vragen? Mail ze naar stairsforlife@belfius.be.

 

Afspraak op 7 december!