Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

artbeats logo

Van 17/09/22 tot 24/06/23

art collection logo
 

Art Beats

 

Klaar om de Belfius Art Collection op een gloednieuwe manier te ervaren? Over alle stijlen, stromingen en kunstenaars heen ontdekt u wat hen bindt. Klassieke meesters gaan in gesprek met hedendaagse artiesten. Beroemde werken ontmoeten nog te ontdekken pareltjes

 

Bewonder de werken van Pieter-Paul Rubens, René Magritte, Rik Wouters, Paul Delvaux, Léon Spilliaert, Jules Schmalzigaug, Théo Van Rysselberghe en James Ensor, tot Pierre Alechinsky, Sanam Khatibi, Michaël Borremans, Edith Dekyndt, Jan Vercruysse, Joris Van de Moortel, Jan Van Imschoot, Sophie Kuijken, Bendt Eyckermans en nog veel meer topartiesten.

 

Deze tentoonstelling brengt ongeziene ontmoetingen tussen Belgische kunstwerken die elkaar versterken en uitgroeien tot een stroom aan ervaringen die nog lang mogen nazinderen. De energie die vrijkomt, stimuleert u om Belgische kunst op een verfrissende manier te beleven.

Art Beats. Op het ritme van de Belgische kunst. 

 

Schrijf u in

 

De tentoonstelling is verschillende dagen per maand te bezoeken in de Belfius Art Gallery (Karel Rogierplein 11 – 1210 Brussel).
We vragen u wel om op voorhand in te schrijven.

 

  • Boek een bezoek met gids (voor individuele bezoekers of voor groepen) via deze link
  • Boek een specifieke rondleiding voor slechtzienden op 4 maart, 27 mei of 10 juni 2023 om 11.30 uur via een mail naar artcollection@belfius.be
  • Of boek een vrij bezoek hieronder

 

Boek een vrij bezoek

 
 
 

Praktisch

 

Toegang

De Belfius Art Gallery bevindt zich in hartje Brussel: op de 32ste verdieping van de Belfius-toren, Rogierplaats 11 te 1210 Brussel. Publiek transport en parkings nabij.
De galerij is toegankelijk voor mensen met mobiele beperkingen.

 

Tarief

We vragen elke bezoeker een bijdrage van 5 euro ter ondersteuning van JEZ! (ten voordele van organisaties die zich inzetten voor jongeren) en Viva for Life (ten voordele van jonge kinderen en gezinnen die onder de armoededrempel leven). Deze bijdrage is facultatief voor Belfius-klanten, onder voorbehoud van het voorleggen van hun bankkaart of app.

 

Art Beats in avant-première

 
 

Belfius Art Collection

 

Onze kunstcollectie

 

De Belfius Art Collection toont ontegensprekelijk de voorliefde van Belfius voor Belgische talenten. Als grootste private collectie van Belgische kunst biedt het een panorama op maar liefst vijf eeuwen van artistieke productie: de Vlaamse Meesters uit de zestiende en zeventiende eeuw, de moderne kunst van 1860 tot 1960 en de hedendaagse kunst vanaf 1960. In onze collectie tonen we zowel jong opkomende kunstenaars, als oude meesters, maar ook diverse media zoals schilderkunst, sculptuur en grafische kunst. Zo kan je glimpen opvangen van kunstenaars zoals Marcel Broodthaers, Sanam Khatibi en Bendt Eyckermans, maar ook van Jacob Jordaens, Christian Dotremont, René Magritte en Luc Tuymans. En worden de eeuwen tussen Jan Brueghel de Oude, James Ensor en Sophie Kuijken moeiteloos overbrugd. Een dynamische collectie die leeft en evolueert, een collectie om steeds opnieuw te (her)ontdekken, en om door verrast te worden!

 

Herbeleef onze vorige tentoonstellingen

 

Women . Underexposed (2019)

Women . Underexposed brengt een ode aan de kracht van de vrouw, het doorzettingsvermogen van de vrouwelijke kunstenaars. Doorheen de tijd hebben zij gevochten om hun passie te kunnen verwezenlijken en te delen met het publiek.

Virtueel bezoek  

 

Magma Cloud Ashes (2018)

De tentoonstelling ‘Magma Cloud Ashes’ van de Belfius Art Gallery is opgebouwd rond drie kleuren die aan de aarde ontspringen, net zoals het magma, de wolken en de as: rood, wit en zwart..

Virtueel bezoek  

 

Recollection – Art & Fashion (2016)

Ontdek een originele dialoog tussen kunst en mode. De kunstenaars uit de Belfius Art Collection staan zij aan zij met creaties van Belgische stylisten. De scenografie is van de hand van KRJST Studio.

Virtueel bezoek  

 

Een bloemlezing uit de Belgische kunst, van de Gouden Eeuw tot de 21ste eeuw (2015)

Reis mee doorheen 500 jaar Belgische kunstgeschiedenis aan de hand van een selectie sleutelwerken uit de Belfius Art Collection

Virtueel bezoek  

 
Scroll