Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Het Belfius-hart slaat op het ritme van de Special Olympics

 

Diversiteit is altijd al een van de Belfius-waarden geweest. Diversiteit ervaren wij als een kracht, een complementariteit die ieder van ons onontbeerlijk maakt en die ons samen sterker maakt. Meer dan een wens of een verlangen, is dit voor ons iets dat evident is. Dat is nog meer het geval voor een 100% Belgische bank-verzekeraar, omdat de ontplooiing van elk individu voor ons essentieel is.

Daarom liggen de Special Olympics, die de maatschappelijke integratie van personen met een mentale beperking wil bevorderen via sport, ons bijzonder na aan het hart. Het is dus niet voor niets dat Belfius sinds 2014 de Special Olympics Belgium steunt.

Dat jaar vonden de Europese zomerspelen plaats in Antwerpen en hadden honderden medewerkers van Belfius zich als vrijwilliger gemeld om mee te werken aan een evenement met zowel een sportieve als een uitgesproken menselijke inslag. Sinds 2014 zijn we deze uitzonderlijke atleten blijven aanmoedigen, zowel tijdens de Nationale Spelen in Brussel (2015), La Louvière (2016), Lommel (2017), Doornik-Moeskroen (2018) en Beveren-Sint-Niklaas (2019), tijdens de virtuele Spelen van 2020 en 2021, Louvain-la-Neuve - Ottignies - Braine l’Alleud in 2022, Mechelen in 2023, en opnieuw te La Louvière in 2024.

Wat zijn de gemeenschappelijke waarden van al die edities? Het belang van lichaamsbeweging om te komen tot mentaal welzijn. Maar ook het gevoel van samenhorigheid in de sport, omdat sport verbindt, samenbrengt, draagt, aanmoedigt en motiveert, de persoonlijke grenzen verlegt en tegelijkertijd de tegenstander respecteert!

 

Uiteraard willen we hiermee ook werken aan de totstandkoming van een inclusieve samenleving waarin personen met een mentale beperking een actieve rol spelen, zorgen voor een kwalitatief beter sportaanbod voor personen met een mentale beperking en gemeenschappelijke activiteiten promoten tussen kinderen met of zonder mentale beperking in de lagere scholen. Alle atleten, wie ze ook zijn, verdedigen immers de kleuren van eenzelfde team en zetten zich in met hetzelfde enthousiasme.

Deelnemen aan dit sportieve feest en in één adem ijveren voor diversiteit, is voor ons een erezaak!

Foto’s: ©GerbrandVanUytvanck