Energiebesparend verbouwen

Papercut house

Wenst u uw dak, uw muren en/of uw vloeren te isoleren?

Dan is uw investering beslist de moeite waard. Ze zal uw energiefactuur immers aanzienlijk drukken. Bovendien kunt u  in bepaalde gevallen nog premies voor energiebesparende maatregelen genieten.

Eco-Krediet Woning

Het Eco-Krediet Woning (lening op afbetaling) (*) is een manier om specifieke energiebesparende uitgaven (bijvoorbeeld isolatie van daken, muren en vloeren,...) te financieren tegen een interessante rentevoet.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Een woonkrediet (hypothecair krediet) (**) gebruikt u om een onroerend goed (bouwgrond of woning) aan te kopen of te verbouwen. Voor dit type van krediet is steeds een hypothecaire waarborg vereist. Indien u een hypothecaire inschrijving en minimum looptijd van 10 jaar neemt, kunnen ook de kapitaalaflossingen fiscale voordelen genieten.
Afhankelijk van uw fiscale situatie en uw verbouwingsbudget is het Eco-Krediet Woning of het woonkrediet (**) interessanter

Ontdek het Eco-Krediet Woning

Verzekeringen aanpassen

Een verzekering dekt uw woonst voor de volledige of gedeeltelijke waarde. Door verbouwingen kan de waarde van uw woning stijgen. U laat dan ook beter de verzekeringen aanpassen die betrekking hebben op uw huis. Anders riskeert u bij een schadegeval een uitkering te krijgen die de schade niet volledig dekt.

Hou uw verzekeringen tegen het licht

Kosten en tegemoetkomingen

Aan verbouwen hangt een prijskaartje vast. Mits enkele ingrepen kunt u de factuur aardig drukken.

(*)

Consumentenkrediet onderworpen aan de Wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.


(**)

Hypothecair krediet onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier


Meer weten?

Maak een afspraak met de specialist van uw Belfius-kantoor.