1. Home
  2. Sleutelmomenten
  3. Wonen
  4. Verbouwen
  5. Energiebesparend verbouwen

Energiebesparend verbouwen

Papercut house

Wenst u uw dak, uw muren en/of uw vloeren te isoleren?

Dan is uw investering beslist de moeite waard. Ze zal uw energiefactuur immers aanzienlijk drukken. Bovendien kunt u  in bepaalde gevallen nog premies voor energiebesparende maatregelen genieten.

Eco-Krediet Woning

Het Eco-Krediet Woning (lening op afbetaling) (*) is een manier om specifieke energiebesparende uitgaven (bijvoorbeeld isolatie van daken, muren en vloeren,...) te financieren tegen een interessante rentevoet.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Een woonkrediet (hypothecair krediet) (**) gebruikt u om een onroerend goed (bouwgrond of woning) aan te kopen of te verbouwen. Voor dit type van krediet is steeds een hypothecaire waarborg vereist. Indien u een hypothecaire inschrijving en minimum looptijd van 10 jaar neemt, kunnen ook de kapitaalaflossingen fiscale voordelen genieten.
Afhankelijk van uw fiscale situatie en uw verbouwingsbudget is het Eco-Krediet Woning of het woonkrediet (**) interessanter

Ontdek het Eco-Krediet Woning

Verzekeringen aanpassen

Een verzekering dekt uw woonst voor de volledige of gedeeltelijke waarde. Door verbouwingen kan de waarde van uw woning stijgen. U laat dan ook beter de verzekeringen aanpassen die betrekking hebben op uw huis. Anders riskeert u bij een schadegeval een uitkering te krijgen die de schade niet volledig dekt.

Hou uw verzekeringen tegen het licht

Wat is precies nodig voor een renovatie?

Ga na of u aan alles dacht Maak een detailoverzicht Simuleer een woonkrediet Simuleer een woonlening

Kosten en tegemoetkomingen

Aan verbouwen hangt een prijskaartje vast. Mits enkele ingrepen kunt u de factuur aardig drukken.

(*)

Consumentenkrediet onderworpen aan de Wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.


(**)

Hypothecair krediet onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier


Meer weten?

Maak een afspraak met de specialist van uw Belfius-kantoor.