Verzekeringen aanpassen

Wanneer u alle kosten en moeite gedaan hebt om uw woonst te verbouwen, wilt u er uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Het ongeluk loert echter steeds om de hoek. U dekt zich dan ook beter in. Daarvoor hoeft u niet altijd nieuwe verzekeringen af te sluiten. Soms komt u al een heel eind ver door uw bestaande verzekeringen tegen het licht te houden.

Brandverzekering

Toen u een brandverzekering afsloot, was die gebaseerd op uw woning toen. Uw woning kan ondertussen veranderingen ondergaan hebben, zoals verbouwingen of uitbreidingen, die de waarde ervan doen stijgen.

Gevolg? Als u uw brandverzekering niet in die zin aanpast, bent u in feite onderverzekerd. Anders gezegd: stel dat uw woning afbrandt, dan betaalt de verzekering u een vergoeding in functie van uw oorspronkelijke eigendom en niet in functie van de verbouwingen die u deed.

Herbekijk de brandverzekering

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering garandeert de afbetaling van uw woonkrediet bij overlijden en - indien u daarvoor kiest - invaliditeit en ontslag. Indien u uw woonkrediet om één of andere reden aanpast, laat dan ook uw schuldsaldoverzekering in die zin wijzigen.

Herbekijk de schuldsaldoverzekering

Meer weten?

Maak een afspraak met de specialist van uw Belfius-kantoor.