Conflict Rusland - Oekraïne

Financiële transacties, beleggingen en cyberveiligheid


Onder andere de EU, het VK en de VS hebben sancties uitgevaardigd tegen Rusland, Wit-Rusland en bepaalde regio’s in Oekraïne die niet onder controle van de Oekraïense regering staan. Daarbij worden zowel banken, (rechts)personen als bepaalde goederen en sectoren geviseerd.

De situatie in Oekraïne wijzigt dagelijks, we volgen die dan ook op de voet. Op deze pagina proberen we zoveel mogelijk de informatie te bundelen.

Cyberveiligheid: verhoogde waakzaamheid voor phishingaanvallen


Naast de militaire acties van Rusland is Oekraïne voortdurend slachtoffer van cyberaanvallen waarbij een ‘wiper’ wordt ingezet, een nieuw soort malware, gemaakt om gegevens van een computer te wissen en zware schade toe te brengen aan computersystemen.

Hoewel er vandaag geen concrete aanwijzingen zijn die duiden op een cyberdreiging tegen ons land, leert het verleden ons dat eerdere cyberaanvallen gevolgen kunnen hebben tot in België.

Onze klanten beschermen is onze prioriteit. We garanderen dan ook de veiligheid van uw bankgegevens.

In de huidige situatie raden we u ook aan om extra alert te zijn voor allerlei vormen van phishing. Meer weten? Ontdek alle info en tips

 

 

Wat is de impact op mijn beleggingen en hoe reageer ik best?

Het hoofd koel houden in onzekere omstandigheden zoals deze is niet altijd eenvoudig. We staan dan ook voor u klaar. Met vragen kan u altijd terecht bij uw financieel adviseur.

Onze visie en convicties hierover kan u bovendien altijd raadplegen via onderstaande link en in uw Belfius-app.

 

 

Wat met mijn betalingen, mijn kaartgebruik en aankopen in de betrokken landen en regio’s?

Wil u weten welke screenings Belfius uitvoert op transacties in Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne? En of deze nog mogelijk zijn?
Of welke munten nog zijn toegelaten, en of betaalkaarten nog werken?


Veelgestelde vragen over uw betalingsverkeer

 

 

Wat met de uitgebreide dekkingen van mijn verzekering(en)?

Wordt u gedekt als u (een) vluchteling(en) bij u thuis opvangt? Dekt uw verzekering het uitlenen van uw auto aan een vluchteling? En wat als u zelf op humanitaire missie vertrekt? We beantwoorden uw vragen!


Veelgestelde vragen over uw verzekeringen