Uw belastingaangifte

Naar de belastingsimulator

In de belastinggids vindt u nuttige info om uw aangifteformulier in te vullen. En met de gratis belastingsimulator kan u het bedrag berekenen dat de fiscus u zal terugstorten of dat u zal moeten betalen.

Belastinggids


Deze gids geeft in detail weer hoe u uw aangifteformulier rubriek per rubriek invult en op welke manier u uw belastingvoordelen niet misloopt!

Wegwijs in uw belastingaangifte

Belastingsimulator


Bereken uw belastingen op een correcte manier, volledig anoniem, dankzij de belastingsimulator. Makkelijk, snel en gratis!
Voor een optimaal gebruik raden we aan om Google Chrome in te stellen als standaardbrowser.

Bereken uw belastingen met de belastingsimulator

Pensioensparen


U wil sparen om uw toekomstig pensioen aan te dikken? Een goeie zaak! Bovendien levert het u jaarlijks een belastingvoordeel op tot 30% (1) van uw stortingen.

Ontdek onze oplossingen voor o.a. pensioensparen

5 handige tips om uw belastingaangifte in te vullen


1. Hou de deadline in het achterhoofd

2. Goede voorbereiding is het halve werk

Wat hebt u nodig om uw aangifte in te vullen?

3. Aangifte via Tax-on-web

U kan online aangifte doen met een eID-kaartlezer, uw Belfius-kaartlezer of een token (code waarmee u toegang krijgt tot federale toepassingen). Wil u met een token aangifte aandoen? Vraag deze dan eenvoudig online aan en u ontvangt ze binnen de 10 werkdagen via de post.


4. Belastingvoordelen

Bepaalde zaken komen in aanmerking voor een belastingvermindering. De belangrijkste vrijstellingen zijn:

5. Foutje rechtzetten

Bent u iets vergeten in te vullen? Of hebt u ergens een fout ingevoerd? Geen paniek: via Tax-on-web kan u één rechtzetting doorsturen, maar dan wel vóór de uiterlijke datum 13 juli 2017. Doet u uw aangifte op papier? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw plaatselijke belastingkantoor.

Bekijk hier nog eens de samenvatting

Hebt u een vraag? Wij helpen u graag verder
  1. Vanaf inkomstenjaar 2018 kunt u ook kiezen voor een pensioenspaarsysteem van 1.230 euro met een fiscaal voordeel van 25%. Meer info