Met passie voor energie-efficiëntie

Renoveren of toch een nieuwbouw? Een beslissing waarbij u niet over één nacht ijs gaat. Laat u daarom begeleiden. Van a tot z. Van energieaudit tot oplevering. En dit met 1 centraal aanspreekpunt, zonder administratieve rompslomp. 

Met Smart Building & Renovation Solution haalt u een unieke all-informule in huis, gestoeld op jarenlange ervaring van eigen vastgoedspecialisten en de expertise van gespecialiseerde, innovatieve partners. Kortom, kies voor een geïntegreerd, duurzaam en compleet projectmanagement met financiering.


Bouwt u mee een ‘smart’ verhaal?
Afhankelijk van uw project, begeleiden we u bij:

Een Smart Audit

Wat is de waarde van uw vastgoedpatrimonium? Hoe energiezuinig zijn uw gebouwen en hoe kan het beter? Moet u renoveren of is een nieuwbouw meer opportuun? Deze en vele andere topics komen aan bod tijdens een Smart Audit. Zodat u de juiste keuzes maakt.

Energieaudit *

  • analyse van het bestaande verbruik van het vastgoedpatrimonium
  • vakkennis van externe energiepartners
  • rapportering van de pijnpunten in uw energieverbruik
  • indicatie van de aanbevolen maatregelen (en kostprijs)

Gebouwenaudit *

  • bouwtechnische en bouwfysische scan: op basis van deze analyse wegen we af of een renovatie of een nieuwbouw de gepaste oplossing voor u is

Waardebepaling vastgoedpatrimonium *

  • we onderwerpen uw gebouw(en) aan een diepgaande waardeanalyse. De sleutel tot financiering van uw project ligt misschien eerst in het verkopen van een deel van het patrimonium, om zo middelen vrij te maken voor uw renovatie- of nieuwbouwplannen

* Enkel van toepassing op renovatieprojectenProjectmanagement

Uw projectmanager helpt u bij het maken van de juiste keuzes bij het aanstellen van architecten, ontwerpers en andere noodzakelijke partijen, volledig in overeenstemming met de Wet overheidsopdrachten. Als eigenaar behoudt u uiteraard volledige zeggenschap over de opdracht.

‘energy as as service’?

Huren van slimme verlichting, laadpalen voor uw wagenpark of zonnepanelen op het dak van uw renovatieproject? De huurformule biedt u steeds de beste kwaliteit op de markt, inclusief onderhoud en eventuele herstellingen, en u investeert in een lager energieverbruik. Of doe een beroep op een Energy Service Company of ESCO, dat u het berekende optimale energieverbruik garandeert zoals gegoten in het ondertekende energieprestatiecontract.

‘smart’ building?

Of slim gebouw. Onze specialisten helpen u de nieuwste IoT-oplossingen op de markt te vinden om te komen tot een optimale brandbeveiliging, klimaatregeling, toegangscontrole enz. van uw gebouwen. De gecapteerde data in ‘smart’ buildings zijn bovendien een rijkdom om de energie-efficiëntie substantieel te verhogen en zo de energiefactuur te doen dalen.

‘green’ building?

Voorzie gevels en daken van grassen, mossen of zelfs bomen! Ze bieden u een extra isolerende werking en een natuurlijke uitstraling. Tegelijk helpen green buildings volgebouwde steden bij hitteweer intens af te koelen.

‘blue’ building?

Waterpartijen hebben een positieve impact op mens en leefmilieu. En opnieuw zorgen ze voor verkoeling in de werk- of stadsomgeving.Financiering

Naast een klassiek krediet voor uw renovatie- of energie-efficiënte plannen, beschikt Belfius over tal van leasingformules, ook voor nieuwbouw!

picto smart renovation solutions

Interesse?