Naar een duurzame energie­renovatie

 

Een duurzaam renovatieproject is vaak complex en uitdagend, en vraagt om een uiterst professionele aanpak. Bij Belfius hebben we een oplossing uitgewerkt die projectbeheer en financiering combineert, specifiek gericht op energierenovatieprojecten in de publieke en sociale sector. Dit alles in handen van onze eigen experts en betrouwbare partners. Een complete begeleiding van van a tot z die u de nodige gemoedsrust verzekert.

 

Een all-in-one oplossing voor uw duurzame energierenovatieprojecten

Smart Building & Renovation Solution Energy is een exclusieve dienstverlening van Belfius die specifiek gericht is op energierenovatieprojecten in de publieke en sociale sector. Deze all-in-one formule biedt een volledig geïntegreerd en duurzaam projectbeheer, inclusief financiering. De oplossing is gebaseerd op de jarenlange expertise van onze eigen vastgoedspecialisten en op betrouwbare en innoverende partnerschappen.

Een projectmanager, die architect of ingenieur van opleiding is, leidt uw project in goede banen. Vanaf de haalbaarheidsstudie tot de definitieve oplevering, inclusief technische, financiële en administratieve opvolging. Om administratieve last te verlichten en contacten te vereenvoudigen, is uw projectmanager uw enige aanspreekpunt.

Smart Building & Renovation Solution Energy richt zich op renovaties van

  • HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning)
  • elektriciteit
  • verlichting
  • gebouwschil

Na een voorafgaande haalbaarheidsanalyse door onze specialisten beslist uw organisatie welke gebouwen gerenoveerd moeten worden. Vervolgens stellen we een aanbestedingsdossier op voor de uitvoering van de werken.

 

Concrete follow-up in handen van uw projectmanager

Uw projectmanager is een doorgewinterde vastgoedspecialist binnen de publieke en sociale sector. Geen enkel detail ontglipt aan zijn of haar aandacht. Uw projectmanager brengt het volledige proces op gang en controleert nauwgezet de betrokken domeinen:

  • administratieve verwerking en juridische ondersteuning met strikte inachtneming van de regels rond renovatie en overheidsopdrachten
  • follow-up van budget, planning, technische aspecten, juridische geschillen, meer of minder werken, schikkingsvoorstellen… tijdens de tweewekelijkse werfvergaderingen. Niets wordt aan het toeval overgelaten

 

Financiering op maat

Voor uw project wordt een financiering op maat uitgewerkt, die rekening houdt met mogelijke subsidies.