Samen bouwen aan een slimme en duurzame toekomst

Al sinds 2014 pakken we samen met de Europese Investeringsbank (EIB) de uitdagingen van lokale overheden aan. Intussen is er met het 3e financieringsprogramma ‘Smart Cities, Climate Action & Circular Economy’ opnieuw 400 miljoen euro vrijgemaakt ter ondersteuning van ‘Smart Cities’ in België. Maar liefst 121 projecten in alle uithoeken van het land of ruim 1 miljard euro aan investeringen ten voordele van meer dan 2 miljoen inwoners zien intussen het daglicht.

Slimme projecten stimuleren kadert volledig binnen de ‘Smart Belgium’-strategie: de brede toekomstvisie van Belfius waarbij overheden, bedrijven en de socialprofitsector samenwerken om te bouwen aan de oplossingen van morgen. Overal ontstaan ideeën en ‘smart’ projecten. Belfius is uw partner voor deze projecten, meer dan alleen een financiële instelling die voor de financiering instaat. Elk project wordt ruim onderworpen aan duurzaamheids- en ‘smart’ criteria.


De uitdagingen van morgen starten vandaag. Ontdek meer over ‘Smart Cities, Climate Action & Circular Economy’.

smart cities II

Smart Cities, Climate Action & Circular Economy

Intussen staat de teller op 121 ‘smart’ projecten voor meer dan 1 miljard euro ten voordele van meer dan 2 miljoen inwoners!

Een stand van zaken