1. Home
 2. Begeleiding
 3. Starters
 4. Te ondernemen stappen

Stappen om van start te gaan

Spreek erover met uw Business Banking-specialist

Eenieders troeven kunnen uitspelen

"Op expeditie houden we halt in een lokaal kamp. Ik probeer altijd met het dorpshoofd te praten, de nestor van het dorp. Vaak kan hij het weer voor de dag erna nauwkeurig voorspellen, de vermoedelijke wind en me meer vertellen over moeilijke stukken. In Pakistan ontmoette ik zo een wijze, Apo Ali genaamd. Geen enkele keer heeft hij zich vergist over het weer; hij doet het al zijn hele leven."

Experts en samenwerkingsverbanden voor uw ondernemingsproject


Hoe begeleiden we u?

 • Een cijferberoeper kiezen

  Uw cijferberoeper moet niet alleen een partner zijn waarmee u het goed kunt vinden; hij moet ook over de nodige vaardigheden beschikken om u efficiënt te begeleiden.

 • Het type vennootschap kiezen

  Zelfstandige, EBVBA of naamloze vennootschap. Elke vorm heeft zijn voor- en nadelen.

 • Steun van de overheid

  De overheid biedt diverse specifieke vormen van hulp aan … Een beetje zoekwerk bespaart u heel wat tijd en geld.

Het juiste team samenstellen

"Als ik enkel alleen op expeditie was gegaan, dan zou ik nooit gegroeid zijn. Solo-expedities zijn veel moeilijker dan in groepsverband, ook al is het niet altijd gemakkelijk om een goed team samen te stellen."

Ongeacht het project, niemand bezit alle nodige kwaliteiten. Presteren is vaak een teamaangelegenheid. Zo kunt u zich zowel in technisch als in emotioneel opzicht versterken. Geef bij de keuze van uw medewerkers eerder de voorkeur aan de persoon met betere menselijke dan technische kwaliteiten. Dat laatste kan nog worden verbeterd en versterkt; het is moeilijker om op menselijk vlak te evolueren.