Uw werknemers zijn de motor van uw onderneming. Hun inzet en ervaring dragen bij tot de groei van uw bedrijf. En daarvoor zou u hen graag bedanken. Tegenwoordig bestaan er tal van oplossingen waarmee u als werkgever een loonbeleid kan voeren dat motiveert en waarmee u nieuw talent aantrekt. Hoe? Door uw medewerkers bijvoorbeeld een groepsverzekering aan te bieden als extralegaal voordeel.

Pensioen: ook voor uw werknemers kan het tekort groot zijn


Als we kijken naar het wettelijk pensioen en het gewenste inkomen, stellen we doorgaans vast dat het wettelijk pensioen van loontrekkenden slechts 45% van hun financiële behoeften dekt. Bepaalde kosten, zoals de afbetaling van een woonkrediet, zijn misschien al weggevallen op het ogenblik van het pensioen, maar er kunnen andere kosten in de plaats komen: een groter budget voor reizen en vrije tijd, medische kosten, de aankoop van een tweede verblijf... Ook sommige voordelen, zoals een bedrijfswagen, vallen weg en moeten dus in het budget worden voorzien.

Als werkgever kan u een pensioentoezegging afsluiten ten voordele van uw werknemers. Zo kunnen zij een aanvullend pensioen opbouwen. Wist u dat een groepsverzekeringspremie van 3% van het jaarloon hen na pensionering een extra maandelijks inkomen oplevert dat (gemiddeld) overeenkomt met een verhoging van 10% van het wettelijk pensioen?


Een financieel voordelige verloning


Een groepsverzekering is een financieel voordelige vorm van verloning, zowel voor uzelf als voor uw werknemers. U vindt een cijfervoorbeeld onderaan dit artikel.

De premies zijn ook aftrekbaar als beroepskost (onder voorbehoud van de naleving van de fiscale reglementering, met name de 80%-regel (1) ).


Extra bescherming bij onvoorziene omstandigheden


Dankzij de groepsverzekering "Employees Pension & Care" hebt u mooie troeven in handen voor uw personeel en voor uzelf. In de eerste plaats gaat het om een heel eenvoudige formule met een beperkte administratieve opvolging. Ten tweede omvat de verzekering aanzienlijke waarborgen voor het pensioen, de vrijstelling van premiebetaling in geval van arbeidsongeschiktheid en een overlijdensdekking. Bij overlijden ontvangen de nabestaanden namelijk een eenmalige uitkering als extra financiële bescherming. Dat is vooral interessant voor gezinnen waar het loon van uw werknemer het hoofdinkomen is of voor eenoudergezinnen.

Als werkgever kan u de groepsverzekering aanvullen met een aanvullende waarborg voor overlijden door een ongeluk en/of een gewaarborgd inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid, in overeenstemming met de verzekeringsvoorwaarden.

Ten slotte zijn er meestal geen medische vereisten, wat het dus heel eenvoudig maakt om deze groepsverzekering af te sluiten.


Employees Pension & Care: vanaf 3 werknemers


Bedrijven kunnen een groepsverzekering "Employees Pension & Care" afsluiten vanaf 3 werknemers. Een ideale oplossing voor kleine ondernemingen!

Wel moet men zich steeds houden aan de procedures van het sociaal overleg en arbeidsrecht. Zowel bij de invoering van een aanvullende pensioenregeling, als bij de wijziging ervan en ook wanneer u een einde zou willen maken aan een bestaande pensioentoezegging.

 
MMI Image loonbonus

 


 

 
 
  1. De wettelijke en bovenwettelijke pensioenprestaties, uitgedrukt in jaarrente, mogen niet hoger liggen dan 80% van het laatste brutojaarloon en moeten rekening houden met een beroepsactiviteit van normale duur.