Digitaal is het nieuwe normaal

Mee zijn met de digitale e-commercetrein gaat veel verder dan de opstart van een website of webshop. Ook uw distributiekanalen, uw betaaloplossingen, uw communicatie- en uw marketingstrategie moeten afgestemd zijn op de digitale revolutie. We geven u graag enkele ankerpunten en tips om hiervan een succes te maken.

Socialize & Google’ize

Zorg ervoor dat uzelf, uw zaak en uw aanbod vlot te vinden zijn via Google en de sociale media. Niet alleen door online aanwezig te zijn via een website of webshop, maar ook via een Facebookpagina, een Twitteraccount en eventueel een blog.

Daarnaast kunt u aan SEO (Search Engine Optimization) doen door vaak gezochte maar toch unieke trefwoorden bovenaan uw webpagina’s te plaatsen, of als onzichtbare tags te integreren. Een deel van uw advertentiebudget kunt u besteden aan SEA (Search Engine Advertising ) om uw online advertising te optimaliseren.

Hebt u samenwerkingsakkoorden met partners in uw sector, dan kunt u elkaars aanwezigheid op internet versterken door linkbuilding: via linken doorverwijzen naar elkaars website.
Klinkt dit allemaal als Chinees in uw oren? Roep dan de hulp in van het Belfius Digital Commerce-team. Ze helpen u graag verder!

Doe aan hypesurfing

Alles evolueert sneller en sneller. Speel hierop in. Profiteer van trends, actualiteit en hypes, hoe gekker hoe beter. Een voorbeeld hiervan is Pokémon GO, waarbij Unizo Antwerpen voor 50 euro en enkele prijzen duizenden mensen naar de Kammenstraat in Antwerpen lokte om te jagen op zeldzame Pokémons. Ook Plopsaland profiteerde van Pokémon GO: het pretpark organiseerde via Facebook een nocturne aan een speciale prijs. Met succes.

Hebt u een schitterend idee dat inspeelt op de actualiteit of een hype? Maak het meteen bekend via Facebook en Twitter! Via ‘likes’ en ‘delen’ wordt uw initiatief verspreid en bekendgemaakt. Snel en gratis.

Hou een vinger aan de pols

Via digitale technologieën kan u gemakkelijk achterhalen wat uw klanten nodig hebben. De nieuwe betaalterminals bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw klant vragen te stellen. Op uw website kan u een kleine tevredenheidsenquête doen of een score per product vragen. En via de sociale media kan u de interesse in een nieuw product aftoetsen, waarbij u tegelijk uw aanbod in de kijker zet!

Zorg voor innovatieve, digitale betaaloplossingen

Uw klanten beheren hun geld meer en meer mobiel en online, met hun smartphone, tablet of pc. Reik hen daarom mobiele en online betaaloplossingen aan. Zij verwachten dit, en voor uzelf is het gemakkelijker dan ooit.

In uw zaak

Op dit moment zit de Bancontact-betaling via smartphone in de lift. De klant klikt op zijn Bancontact- of bank-app, scant de QR-code en bevestigt de betaling. Nog makkelijker en sneller is betaald worden via Payconiq, zowel in uw zaak als onderweg. De klant opent de Payconiq-app op zijn smartphone, tikt het bedrag en zijn code in, en u bent betaald!

Ook contactloos betalen, waarbij de klant zijn bankkaart of smartphone langs de betaalterminal houdt, is niet langer toekomstmuziek. Onder de 20 euro kan dit zelfs zonder geheime code. Belfius-klanten met een Android-smartphone kunnen dit vanaf mei dankzij hun Belfius Mobile app. Er bestaat een uitgebreid gamma vaste en mobiele betaalterminals die futureproof zijn.

Online (website, webshop)

Er bestaan talrijke online betaaloplossingen, zoals Bancontact, Mastercard®, Visa, Paypal, QR-codes… Klanten van Belfius kunnen via de Belfius Pay Button kiezen of ze hun betaling bevestigen via hun kaartlezer of via hun app.
Wilt u een beroep doen op specialisten op dit gebied? Neem dan contact op met HiPay of Mollie. Als Belfius-klant geniet u er een voordeeltarief.Digitale betalingen ontvangt u rechtstreeks en op een veilige manier op uw professionele rekening. Dat levert u meteen interesten op en u vermijdt risico’s op kasverschillen.Mastercard is a registered trademark, and the circles design is a trademark of Mastercard International Incorporated.

Goed om te weten: digitale activa genieten een verhoogde aftrek!

Vanaf aanslagjaar 2016 kunt u als eenmanszaak of kleine vennootschap uw belastbare winst verlagen door te profiteren van de verhoogde investeringsaftrek voor digitale vaste activa (bv: vaste en mobiele betaalterminals zoals Belfius Pay Pack) die dienen voor de integratie en exploitatie van digitale betalings- en facturatiesystemen. Een interessant voordeel! 


En als Belfius-klant geniet u een voordeeltarief voor betaalterminals!

Mis de trein van de e-commerce niet

Wilt u profiteren van deze digitale transformatie, durf het dan aan om uw businessmodel te herbekijken. Het is van belang om het digitale te integreren van bij de promotie van uw producten en/of diensten tot en met de nazorg. Weet u niet hoe eraan beginnen? Doe dan een beroep op de geschikte specialisten.

Lees ook

Terugbetaling van kosten en vrijstellingen  

Annualisering van de arbeidsduur: een concept met vele facetten

Aanvullend pensioen: ook voor bestuurders van vzw’s

Zeg niet meer ‘faillissementsverzekering’, maar ‘overbruggingsrecht’

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven, en ontvang ze: