Covid-19 heeft nog altijd een grote impact op onze samenleving. Ook voor ondernemers is dit uiteraard geen evidente periode. Daarom willen we u graag bijstaan met aangepaste maatregelen voor uw verzekeringen. Neem gerust ook een kijkje op onze website voor meer gedetailleerde info.

Voor welke dekkingen krijgt u automatische uitbreidingen?


We voorzien automatische en kosteloze uitbreidingen van de waarborgen Arbeidsongevallen, Burgerlijke Aansprakelijkheid Onderneming en Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. Deze uitbreidingen zijn geldig tot en met 31 december 2021. Ze houden rekening met wijzigingen in uw activiteiten als gevolg van de huidige coronacrisis.

Voor Arbeidsongevallen kan het gaan over een wijziging van uw dekking van uw gebruikelijke activiteiten: bijvoorbeeld de invoering van een systeem voor leveringen aan huis door uw werknemers. Of een uitbreiding van de dekking voor telewerk, nu mogelijk op een andere plaats dan bepaald in de arbeidsovereenkomst. Nog een uitbreiding: als een van uw werknemers zich laat inenten tegen Covid-19 tijdens de werkuren, is elk ongeluk tijdens de verplaatsing naar of zelfs in het vaccinatiecentrum gedekt.


Specifieke steunmaatregelen


Bent u actief in sectoren die het hardst getroffen zijn door de gezondheidscrisis: horeca, evenementen- en cultuursector, contactberoepen en sport- en fitnesszalen? Dan kan u rekenen op specifieke steunmaatregelen.

Enkele voorbeelden.

U bent een zelfstandige ondernemer in de horeca?
U geniet automatisch en gratis tot en met 31 december 2021 een uitbreiding van de dekking Objectieve Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid wanneer u uw terras en tuin uitbreidt, tot zelfs meer dan 200 m², om uw klanten te kunnen ontvangen met respect voor de sanitaire maatregelen.

U bent een zelfstandige ondernemer in de evenementen- of cultuursector?
Voor uw polissen Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid en Lichamelijke Ongevallen genieten de extra vrijwilligers op wie u een beroep doet dezelfde dekkingen, op voorwaarde dat de totale stijging van het aantal actieve personen niet meer bedraagt dan 20% van wat in uw polis staat. Ook automatisch en gratis tot het einde van 2021.

U kan in bepaalde gevallen ook een aanvraag doen om uw premies voor sommige dekkingen te laten overeenstemmen met uw ramingen voor 2021. Misschien is uw totale loonmassa dit jaar gedaald. Dan bekijken we samen of we bijvoorbeeld uw voorlopige premie Arbeidsongevallen kunnen verminderen. Hetzelfde geldt voor uw polis Burgerlijke Aansprakelijkheid Onderneming mocht uw omzetcijfer dalen en uw premie hiervan afhangt.

 
 

Wil u graag meer informatie of wil u een specifieke aanvraag indienen?


Lees er meer over op onze site, of neem gerust contact op met uw Business Banking specialist of met uw Belfius verzekeringsspecialist. Hij/zij helpt u graag verder!