Wat is PING?

PING staat voor "Promote Innovative Growth". En dat zien wij bij Belfius heel breed en enten we op de volgende pijlers: Product Innovatie, Proces Innovatie en Project Innovatie, voor tal van sectoren, diensten en takken van ondernemingen. U weet als geen ander hoe moeilijk het is om in een steeds veranderende markt competitief te blijven. Vernieuwen biedt vaak de oplossing. Maar u hebt daarvoor niet altijd meteen de financiële middelen of waarborgen om een krediet te bekomen beschikbaar. Belfius is er om samen uw innovatieve ideeën te helpen verwezenlijken. We luisteren graag naar u!

Vaak ontstaan de beste vernuften uit voorvallen en gaat men op zoek naar een efficiëntere oplossing. Vindt men het gat in de markt op culinair, ecologisch of biochemisch vlak. Ontspruit het idee voor die ene mobiele applicatie. Of breekt men een wereldrecord door die ene creatieve vondst. Herkent u zich in één van deze voorbeelden of wenst u ondersteuning bij het verder uitwerken en lanceren van uw project, aarzel dan niet om uw corporate banker hiervoor warm te maken. We zetten u alvast een paar creatieve spinsels - waarvoor u dus bij ons kunt aankloppen - op een rij (bron www.innovatiecentrum.be):

Audiovisuele sector: Moovly

Moovly is ontstaan uit het idee om klanten met een eenvoudig programma animatiefilmpjes te laten maken en telt intussen al meer dan 250..000 gebruikers. 

Hierdoor kan om het even wie uit de bedrijfswereld, het onderwijs of als particulier met een doorsnee PC-ervaring een eigen animatievideo met banners en andere bewegende visuele en audiovisuele content maken.

Diensten: Spotty

Door het aanbrengen van stickers met een QR-code kan de vinder van een verloren voorwerp met een smartphone de code erop scannen en ontvangt de eigenaar een sms over de vondst. 

Dit bespaart bijvoorbeeld bedrijven kosten voor het vervangen van verloren gsm’s of autosleutels .

ICT: Brains & Business

Dataminingfirma Brains and Business uit As geeft innoverend ondernemingsadvies en ontwikkelt innoverende software. 

Met de ontwikkeling van Trésor kan een ondernemer intern financiële analyses uitvoeren en nagaan hoe financieel gezond zijn of haar organisatie is, vooral wat betreft klantenbetalingsgedrag: visualiseren, meten, maar ook voorspellen hoe hun klanten in de toekomst zullen betalen.

Voeding: Beldos

Voor haar onderzoek en ontwikkeling kon Beldos op een IWT-subsidie rekenen en groeide deze KMO uit Schoten uit tot een gevestigde waarde in de wereld van modulaire doseermachines voor de voedingsindustrie. 

Voor de kleinere bedrijven zoals de bakker naast de deur kwam er met de MiniFill een sterk vereenvoudigde doseermachine die bijna de helft minder kost dan haar industriële variant.

Printmedia: Burocad

Burocad uit Peer is een 100 % digitale drukkerij, gespecialiseerd in het bedrukken van verschillende soorten verpakkingsmateriaal. Naast het traditionele drukwerk besloot men na een experimentele fase op nieuwe materialen - zoals plexi, hout, kunststof en metaal - verpakkingsdrukwerk in het aanbod op te nemen. 

Ze investeerden tevens in productontwikkelaars om samen met de klant op zoek te gaan naar een nieuwe verpakking en zo aan de behoeften te kunnen voldoen.