Het belang van een ESG-strategie

 

 .

Het implementeren van een goede duurzaamheidsstrategie vraagt extra inspanningen en kennis, maar biedt tegelijkertijd tal van kansen voor uw onderneming. Benieuwd naar de voordelen van een sterke ESG-strategie? Ontdek hoe u niet alleen waarde kan toevoegen aan uw bedrijf, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld. Met de steun van Belfius!

 

Verbeter de prestaties van uw onderneming met een relevante duurzaamheidsstrategie

Diverse studies zijn het eens over het relevante karakter van een goede duurzaamheidsstrategie. Eenmaal uw keuzes en doelstellingen zorgvuldig zijn bepaald, zal uw onderneming hiervan de vruchten plukken. Anders gezegd, uw ESG-strategie zal waarde toevoegen aan uw onderneming.

Bovendien zal uw bedrijf aantrekkelijker zijn voor publiek en (potentiële) medewerkers die steeds meer belang hechten aan duurzaamheid. Verder zal uw ESG-strategie de interesse wekken van beleggers en aandeelhouders die op zoek zijn naar verantwoorde beleggingen.

U kan met uw onderneming anticiperen op veranderingen in regelgevingen en circulaire oplossingen integreren, om u zo te beschermen tegen volatiele prijzen en klimaatrisico's.

En niet te vergeten, u draagt actief bij aan een duurzamere en inclusievere samenleving.

Uw Corporate Banker zal u helpen bij het bedenken van een duidelijke en effectieve duurzaamheidsstrategie. Met ons Corporate ESG Ambition-platform bepaalt u samen uw doelstellingen en neemt u de beslissingen die nodig zijn om er een succesverhaal van te maken. Aarzel niet om uw banker te contacteren!

Nog geen klant en interesse voor onze oplossingen?

Gelieve dan dit formulier in te vullen en een Corporate Banker zal u contacteren.

Contacteer ons