Internationale handel, een complexe activiteit

België is een klein landje. Logisch dus dat zakelijke opportuniteiten zich vaak in het buitenland bevinden, ook buiten de EU. Wist u dat 40% van de Belgische ondernemers internationaal actief is? De waarde van de totale export bedraagt maar liefst 84% van het bbp, voor de totale import is dat 81%. Met andere woorden, in- en uitvoer van goederen en diensten vormen de ruggengraat van onze economie.
Tegelijk is internationale handel complex en niet zonder risico’s. Een degelijke voorbereiding en vakkundige begeleiding zijn dan ook onontbeerlijk. Als financiële partner biedt Belfius u expertise én betrouwbaarheid. Met ons breed palet aan financiële instrumenten helpen wij u uw internationale transacties succesvol af te handelen.

Import F05

Import

Goederen kopen bij (onbekende) buitenlandse leveranciers houdt risico’s in. Belfius beschikt over specifieke financieringstechnieken waarmee u en uw buitenlandse leverancier vlot en veilig zaken kunnen doen.

Meer info
Export F05

Export

Om als Belgisch bedrijf te blijven groeien, is het buitenland vaak de enige optie. Maar hoe betrouwbaar is die buitenlandse tegenpartij? Met onze veilige formules en deskundig advies helpen we u om uw exportplannen te realiseren.

Meer info
Import Export F05

Import-exportcyclus

Verwerft u voor eigen rekening goederen in het buitenland, om ze vervolgens naar uw eindklanten binnen of buiten Europa te exporteren? Met onze expertise en oplossingen voor kortetermijnfinanciering ondersteunen wij uw volledige import-exportcyclus.

Meer info

U bent invoerder? U bent uitvoerder?

U wilt uw (internationale) handelsactiviteiten in alle vertrouwen en veiligheid kunnen afwikkelen? Met Belfius BE=Trade Finance, geen papieren administratie meer!

Maak kennis met Belfius BE=Trade Finance