Veilig en vlot importeren

Veilig goederen inkopen bij (onbekende) buitenlandse leveranciers is niet evident. Met onze financieringsformules op maat doet u zonder risico’s zaken met uw buitenlandse handelspartner. Bovendien laten ze u toe nieuwe aankoopmarkten aan te boren, waar u goederen aan een interessante prijs kunt inkopen. 

Uw uitdagingen als importeur

Niet zelden bevindt een interessante leverancier zich in het buitenland, binnen of (ver) buiten de EU-grenzen. Wanneer u met zo’n onbekende partij in zee gaat, wilt u uiteraard de garantie dat uw aankopen tijdig en volgens de gemaakte afspraken worden geleverd. 

Maar voor uw buitenlandse leverancier bent u misschien een nobele onbekende. Hij wil zich dus indekken of wordt hiertoe verplicht. Hij eist een aanzienlijk voorschot en/of contante betaling, of u moet binnen het keurslijf van zijn kredietverzekeringspolis vallen. Met andere woorden, voor een vlotte gang van zaken moeten koper en verkoper elkaar vertrouwen. Maar hoe pakt u dit concreet aan?

Uw noden als importeur

Optimaal functioneren als importeur kan alleen wanneer:

  • u veilig handel kunt drijven met partijen die u niet of minder goed kent;
  • u ook minder voor de hand liggende aankoopmarkten kunt aanboren; 
  • uw behoefte aan bedrijfskapitaal hierdoor niet explodeert. 

Kortom, u heeft nood aan een financiële partner die zijn ervaring en grondige kennis van uw bedrijf aanwendt om samen met u de beste oplossing te kiezen.

Reken op Belfius als vertrouwenspartner

Maak gebruik van onze veilige formules voor de financiering en de betaling van uw contracten. 

Meer info over

Steeds tot uw dienst

Voor ons bent u geen klant, maar een partner. Uw corporate banker kent uw dossier en ondersteunt u van a tot z tijdens het hele importproces.

Wisselkoersrisico’s uitsluiten?

Om u in te dekken tegen een ongunstige wisselkoers op de betalingsdatum, kunt u een zogenaamde "forward" afsluiten.