Export op korte termijn

Onder export op korte termijn verstaan we transacties met een cyclus van minder dan 1 jaar. Onze financieringstechnieken laten u toe nieuwe afzetmarkten te openen en mogelijk een interessantere prijs voor uw producten te krijgen. Alle goederen die u aan uw buitenlandse klant verkoopt, komen voor onze formules in aanmerking.

Uw noden als exporteur

Optimaal functioneren als exporteur kan alleen wanneer u:

  • financiering kunt aanbieden aan uw klant, zeker in landen waar de importeur zelf geen of ongunstige toegang heeft tot financiering;
  • onmiddellijk betaald wordt bij levering van goederen, zodat uw werkkapitaal niet explodeert;
  • over een bancaire partner beschikt die u, ook in het geval van kleine dossiers, doorheen het hele exportproces loodst;
  • u uw risico op niet-betaling door uw klant tot een minimum kunt beperken.

Kortom, u heeft nood aan een financiële partner die zijn ervaring en grondige kennis van uw bedrijf aanwendt om in overleg met u voor de beste oplossing te kiezen.

Reken op Belfius als vertrouwenspartner

Door een beroep te doen op Belfius als financiële partner begeeft u zich volkomen veilig op de internationale markt. We ondersteunen u in het kader van financiering van uw klant en bij de afwikkeling van uw verkoopcontracten. Daarbij opteren we steeds voor de veiligste formules. Zo hoeft u niet wakker te liggen van uitblijvende betalingen. U kunt nieuwe markten openen waar u uw goederen aan interessante voorwaarden kunt verkopen.

Meer info over

Steeds tot uw dienst

Voor ons bent u geen klant, maar een partner. Uw corporate banker kent uw dossier en ondersteunt u van a tot z tijdens het hele importproces.

Wisselkoersrisico’s uitsluiten?

Om u in te dekken tegen een ongunstige wisselkoers op de betalingsdatum, kunt u een zogenaamde "forward" afsluiten.

Meer weten over export op lange termijn?

Operaties met een cyclus van meer dan 1 jaar vallen onder de noemer export op lange termijn.