1. Home
  2. Uw uitdagingen
  3. Internationale handel
  4. Export
  5. Export op korte termijn

Export op korte termijn

Onder export op korte termijn verstaan we transacties met een cyclus van minder dan 1 jaar. Onze financieringstechnieken laten u toe nieuwe afzetmarkten te openen en mogelijk een interessantere prijs voor uw producten te krijgen. Alle goederen die u aan uw buitenlandse klant verkoopt, komen voor onze formules in aanmerking.

Uw noden als exporteur

Optimaal functioneren als exporteur kan alleen wanneer u:

  • financiering kunt aanbieden aan uw klant, zeker in landen waar de importeur zelf geen of ongunstige toegang heeft tot financiering;
  • onmiddellijk betaald wordt bij levering van goederen, zodat uw werkkapitaal niet explodeert;
  • over een bancaire partner beschikt die u, ook in het geval van kleine dossiers, doorheen het hele exportproces loodst;
  • u uw risico op niet-betaling door uw klant tot een minimum kunt beperken.

Kortom, u heeft nood aan een financiële partner die zijn ervaring en grondige kennis van uw bedrijf aanwendt om in overleg met u voor de beste oplossing te kiezen.

Reken op Belfius als vertrouwenspartner

Door een beroep te doen op Belfius als financiële partner begeeft u zich volkomen veilig op de internationale markt. We ondersteunen u in het kader van financiering van uw klant en bij de afwikkeling van uw verkoopcontracten. Daarbij opteren we steeds voor de veiligste formules. Zo hoeft u niet wakker te liggen van uitblijvende betalingen. U kunt nieuwe markten openen waar u uw goederen aan interessante voorwaarden kunt verkopen.

Meer info over

Steeds tot uw dienst

Voor ons bent u geen klant, maar een partner. Uw corporate banker kent uw dossier en ondersteunt u van a tot z tijdens het hele importproces.

Wisselkoersrisico’s uitsluiten?

Om u in te dekken tegen een ongunstige wisselkoers op de betalingsdatum, kunt u een zogenaamde "forward" afsluiten.

Meer weten over export op lange termijn?

Operaties met een cyclus van meer dan 1 jaar vallen onder de noemer export op lange termijn.