Spot-transacties

Bent u op zoek naar ‘s werelds eenvoudigste transactie van vreemde valuta's? Dan komt u ongetwijfeld bij de spot-transactie terecht. Op die manier bent u, via de huidige wisselkoers, beschermd tegen ongunstige evoluties van de wisselkoers. Geen optierechten, verschillende valutadata of knock-ins en knock-outs. U wisselt gewoon het ene devies voor het andere. Handig als u bijvoorbeeld exporteert en ontvangen vreemde valuta's meteen wenst om te wisselen.

Een spot-transactie is ideaal voor u als

  • u instant indekking zoekt tegen een ongunstige evolutie van de wisselkoers.
  • u twee dagen tijd wenst om de overeenkomst af te ronden en om de noodzakelijke verrichtingen op internationale rekeningen te regelen. Een onmiddellijk ‘settlement' of betaling ‘on the spot' is niet vereist.

Meer weten?

Een spot is een overeenkomst tussen twee partijen waarbij tegen de geldende contantkoers vreemde valuta's gekocht of verkocht worden en waarbij de afwikkeling binnen de twee werkdagen na de deal gebeurt. Omwille van zijn directe karakter wordt een spottransactie ook wel een contante transactie genoemd.

Wenst u meer informatie?

Spot Transactions Video

Contacteer ons

  • Contacteer uw Corporate Banker

Alternatieven

Forwards

Bent u op zoek naar een manier om de wisselkoers vast te leggen voor een transactie op een toekomstige datum?

Meer info

Fx swaps

Zoekt u naar een oplossing voor een mismatch tussen uw cashflows in diverse valuta's en fluctuerende wisselkoersen?

Meer info

Optiecontracten

Wenst u zich te beschermen tegen koersschommelingen die een negatieve invloed kunnen hebben op de rentabiliteit van een aanbesteding?

Meer info