Leasing van een WKK-installatie

Hebt u belangstelling voor duurzame investeringen in de energievoorziening van uw bedrijf? Warmtekrachtkoppeling (WKK) is de gecombineerde productie van warmte en elektriciteit. Deze formule levert u aanzienlijke besparingen op: minder brandstofkosten, een kleinere elektriciteitsfactuur … Met een flexibele leasingformule komt Belfius Lease aan uw noden tegemoet.

De leasing van een WKK-installatie is ideaal voor u als

  • u een bedrijfsgebouw hebt met een aanzienlijke vraag naar warmte en elektriciteit
  • u energie wenst te besparen, zodat u bovendien beschermd bent tegen eventuele stijgingen van de energieprijzen

Goed om te weten

Kiest uw bedrijf voor een WKK-installatie? Om uw investeringen te vergemakkelijken heeft Belfius Lease een leasingformule uitgewerkt, moduleerbaar op basis van uw behoeften. Een WKK-installatie kan zichzelf op enkele jaren terugverdienen als het profiel van uw bedrijfsgebouw(en) aan enkele criteria voldoet. Aangezien de levensduur van een dergelijke installatie geschat wordt op 15 jaar en de installatie na de leasing nog heel wat jaren kan werken, gaat het om een interessante investering.

  • Financiering van de installatie (betaling van leveranciers)is inbegrepen, met een eigen inbreng van minimum 15 %
  • Flexibele aflossingen die aangepast zijn aan uw voorkeuren. U kunt opteren voor aflossingen op basis van de vooraf geraamde winst. U begint pas te betalen bij het opstarten van de installatie
  • Aan het einde van de leasingovereenkomst kunt u gebruik maken van de aankoopoptie of de installatie verder blijven huren.

Uw WKK-installatie laat u toe energie te besparen door minder brandstof te gebruiken in vergelijking met de gescheiden productie van dezelfde hoeveelheden warmte en elektriciteit. Bovendien geeft uw WKK-installatie u recht op WKK-certificaten, naargelang de gerealiseerde energiebesparing. De distributienetbeheerders worden verplicht om die certificaten op te kopen tegen een minimumprijs.

CHP Leasing Video

Wist u dat?

Ter ondersteuning van uw groene investeringen kunt u, naargelang het gewest waar uw bedrijf gevestigd is, financiële bijdragen of subsidies ontvangen. Meer informatie vindt u hier:

Alternatieven

Zonnepanelen

Kiest uw bedrijf voor zonnepanelen om zonne-energie te produceren?

Meer info