Documentair krediet & incasso

Van de oplossingen die Belfius Bank & Verzekeringen voorstelt, zijn het documentair krediet en het documentair incasso de veiligste. Bovendien bieden ze het grote voordeel dat ze de uiteenlopende belangen van de koper en de verkoper met elkaar verzoenen.

DocumentairKrediet F03

Documentair krediet

U koopt goederen in het buitenland en u hebt nood aan een betalingsmiddel? U wilt in een internationale context met veel risico's uw importverrichtingen beveiligen? Belfius Bank verbindt er zich toe om aan uw buitenlandse leverancier het bedrag te betalen van zijn schuldvordering, indien hij de documenten voorlegt die bewijzen dat hij zijn eigen contractuele verplichtingen correct heeft uitgevoerd.

Ontdek onze oplossingen
DocumentairIncasso F03

Documentair incasso (Collection)

U hebt een stevige zakenrelatie opgebouwd met solvabele buitenlandse klanten? Maar u wilt toch over meer waarborgen beschikken dan met een klassieke factuur? Belfius Bank engageert zich om de overdracht van conforme documenten aan de bank van uw koper te beveiligen, zodat deze laatste zijn goederen pas na de betaling van uw schuldvordering kan ophalen.

Ontdek onze oplossingen