Ik werk net of reeds geruime tijd

Pensioensimulator

Staat u aan het begin van uw carrière of werkt u al enkele jaren? Kijk dan vooruit naar uw pensioen. Lees hieronder onze verschillende tips en ontdek hoe u via Belfius aan pensioenopbouw kunt doen.

Wat betekent pensioensparen voor u?

Direct belastingvoordeel

Elk jaar mag u een maximaal bedrag storten voor uw pensioensparen (980 euro in 2019), waarop u maximaal 30% belastingvoordeel geniet. Voor 2019 komt dat overeen met een belastingvermindering tot 294 euro.

Sinds inkomstenjaar 2018 kunt u ook kiezen voor een pensioenspaarsysteem van 1.260 euro met een fiscaal voordeel van 25% (belastingvermindering tot 315 euro).

Meer mogelijkheden

Zeker als u vroeg begint met pensioensparen. Want hoe vroeger u start, hoe meer kapitaal u kunt opbouwen. Bovendien is uw potentieel rendement hoger, omdat u uw risico in de tijd kunt spreiden. En kunt u al eens een jaartje overslaan of minder sparen als het even niet uitkomt door andere kosten.

Kloof tussen pensioen en inkomen vermijden

Vermits we met z’n allen langer leven en dus langer recht hebben op een pensioen, wordt dat op termijn onhoudbaar en vooral onbetaalbaar voor de staat. U bouwt dus best zelf een spaarpotje op voor uw pensioen. Begin er vandaag al aan, zeker als u nog lang moet werken.

Bijkomend sparen zonder fiscaal voordeel

Geeft u de voorkeur aan zekerheid? Aan een maximaal rendement?

Kies uit ons maandelijks aanbod het beleggingsproduct dat bij u past afhankelijk van uw financiële mogelijkheden, het beoogde resultaat en uw risicobereidheid.

Wat kan Belfius voor u doen?

Wellicht roept dit wel wat vragen bij u op … Aarzel dan niet om langs te gaan in uw Belfius-kantoor, waar onze medewerkers klaarstaan om ze te beantwoorden. Bovendien kunnen ze een op maat gemaakt pensioenplan voor u uitwerken.