Uw fiets vanonder het stof gehaald?

In enkele maanden tijd heeft een virus ervoor gezorgd dat we met z’n allen de auto massaal aan de kant laten staan en het plezier en de voordelen van wandelen en fietsen hebben herontdekt. Is dit ook voor u het geval?


Fietsen is gezond!


Wanneer u vaker de fiets neemt in plaats van de auto, bespaart u niet alleen geld. U verbetert ook uw gezondheid. U sport immers. En dat heeft een positief effect op uw welzijn, verhoogt uw productiviteit en vermindert de stress tijdens uw woon-werkverkeer: geen ellenlange files en meteen ontspanning na een drukke werkdag! Bovendien verbetert de luchtkwaliteit als u de auto al eens meer aan de kant laat staan. En een beter leefmilieu is positief voor iedereen.


Bij Belfius stimuleren we dit dan ook graag!


grafiek voor isolatie grafiek tijdens isolatie grafiek na isolatie

* de lockdown van 20-03-2020 tot 03-05-2020


* Bron: Mobiliteitsbarometer van Vias


Kijkt u rond voor een nieuwe (elektrische) fiets?


Steeds meer gezinnen kiezen voor de elektrische fiets, die erg populair is geworden voor het woon-werkverkeer. Wellicht draagt ook de fietsvergoeding ertoe bij dat de fiets meer gebruikt wordt om naar het werk te gaan.


En dat is nog niet alles... de voordelen zijn talrijk!

 • Voordelen in het kader van uw woon-werkverplaatsingen


  • U krijgt een tussenkomst van uw werkgever:
   • een fietsvergoeding
   • een forfaitaire vergoeding
   • een bedrijfsfiets (eventueel)
  • U kan uw verplaatsingskosten fiscaal aftrekken
   • Indien u de fiets gebruikt voor uw woon-werkverplaatsingen, kan u uw werkelijke kosten in mindering brengen bij uw belastingaangifte.
 • U kan profiteren van aankooppremies


  • De aankooppremies voor een (elektrische) fiets zijn een regionale of lokale bevoegdheid. De voordelen en voorwaarden variëren van de ene tot de andere instelling. Raadpleeg zeker de website van uw gewest, provincie of gemeente als u hierover alles wil weten.

Altijd goed verzekerd de baan op!

Man met kinderen op strand

Is de snelheid van uw elektrische fiets beperkt tot 25 km/uur?


Dan hoeft u geen aparte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA) af te sluiten. Zelfs al hebt u een Speed Pedelec die dankzij trapondersteuning snelheden van meer dan 25 km per uur (tot 45 km/uur) haalt, dan is er ook geen aparte BA-verzekering nodig, gezien u hiervoor een beroep kan doen op uw app-normale familiale verzekering3 bij Belfius. Voor Speed Pedelecs is er wel een inschrijvingsplicht bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV).


Meer info over de familiale verzekering

Man met elektrische fiets

Kan uw tweewieler autonoom (zonder trappen) rijden en haalt u snelheden van meer dan 25 km per uur (tot 45 km/uur)


Dan dient u wel een BA (burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering) Belfius Motorbike4 af te sluiten voor dit voertuig. Er is dan ook een inschrijvingsplicht en u hebt een nummerplaat nodig.


Meer info over de verzekering Belfius Motorbike

Man met fiets

Fervent fietser in uw vrije tijd? Dagelijks naar uw werk met uw elektrische fiets? Of plannen aan het maken voor een fietsreis?


Met de nieuwe Belfius fietsverzekering2 zit u altijd relaxed in het zadel. Schakel gerust een tandje bij met uw nieuwe fietsverzekering die u beschermt tegen pech!


 • Alle types gedekt: stadsfietsen, elektrische fietsen, speedpedelecs, racefietsen, mountainbikes, gemotoriseerde voortbewegingstoestellen...
 • Maak het u makkelijk met de uitgebreide bescherming: diefstal, materiële schade en bijstand in 1 duidelijk pakket.
 • Uw nieuwe fiets gestolen? Geen zorgen, tot 2 jaar na uw aankoop krijgt u de volledige waarde terugbetaald.

Meer info over de nieuwe Belfius fietsverzekering

Bent u optimaal verzekerd? Via de Belfius Mobile app of via Belfius Direct Net kan u altijd al uw verzekeringen raadplegen!


Interesse in alternatieve oplossingen?


Fietsen boomt! Meer en meer mensen kiezen voor een elektrische fiets: voor de verplaatsingen naar het werk of voor ontspannen uitstapjes...

Belfius Pop-Up: uw handige app voor dagelijks gebruik


icon-mobiel-parkeren

Mobiel parkeren met 4411

U start en stopt uw parkeersessie digitaal en u kan ze vanop afstand verlengen!

 1 Lening op afbetaling, onderworpen aan Boek VII (titel 4, hoofdstuk 1) van het Wetboek Economisch Recht. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.


2 De fietsverzekering van Belfius is een verzekeringsproduct onder Belgisch recht. Ze wordt verkocht door Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11 in 1210 Brussel, België, RPR Brussel 0405.764.064, verzekeringsonderneming erkend onder code 0037.
Voor u uw verzekering afsluit, leest u best het informatiedocument, dat onder meer de dekkingen en limieten specifieert.


3 De app-normale familiale verzekering is een verzekeringsproduct dat onder het Belgische recht valt en gecommercialiseerd wordt door Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11 te 1210 Brussel, RPM Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Voor u uw verzekering afsluit, leest u best het informatiedocument, dat onder meer de dekkingen en limieten specifieert.


4 Belfius Motorbike is een verzekeringsproduct naar Belgisch recht van Belfius Verzekeringen NV, Karel Rogierplein 11, te 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Voor u uw verzekering afsluit, leest u best het informatiedocument, dat onder meer de dekkingen en limieten specifieert.