U verplaatst zich meestal met uw auto?

Het voorbije jaar stond u met uw auto heel wat minder in de file. Dat betekende niet alleen dat u sneller op uw bestemming was, maar ook dat u kon profiteren van een betere luchtkwaliteit!


En nu, hebt u nog steeds dezelfde gewoontes op het vlak van mobiliteit? Zou u liever uw auto al eens vaker laten staan? Overweegt u om een ecologische auto te kopen?

Zorgt u voor minder CO2-uitstoot? Dat belonen we graag!


Laten we samen voor een nieuw én beter normaal gaan. Belfius biedt zijn klanten een beloning (voordeeltarief) afhankelijk van de CO2-uitstoot en het aantal gereden kilometers. Zo werken we écht aan een betere wereld.


* de lockdown van 20-03-2020 tot 03-05-2020


* Bron: Mobiliteitsbarometer van Vias

Kies met Belfius bewust voor beter én geniet meteen van de voordelen.

Stoot uw wagen mínder CO2 uit dan 135 g/km (WLTP-norm)?1


En rijdt u maximaal 17.500 km/jaar? Dan kan u een eco-korting krijgen voor de volledige looptijd van uw app-normale autoverzekering.


Maak online uw afspraak

Stoot uw wagen méér CO2 uit dan 135 g/km (WLTP-norm)?


En wil u graag een ecologische wagen kopen met een lagere uitstoot?
Profiteer dan nu van een voordelig tarief op uw Belfius Eco Autolening3.


Bereken online uw tarief


U wil een nieuwe auto?


Gaat u voor een totaal nieuwe wagen of voor een goede occasie? Vindt u het een moeilijke keuze? Wel, we zetten de voor- en nadelen van beide mogelijkheden graag voor u op een rijtje!

Nieuwe auto • U geniet een langere en uitgebreide garantie
 • U koopt de auto die u echt wil: model, kleur, uitrusting, opties...
 • U kan de meest energiezuinige en milieuvriendelijkste versie kiezen
 • U bent zeker van een gemiddeld langere levensduur
 • U hebt minder gebruikskosten (meestal een lager verbruik, eerste 4 jaar geen technische controle, minder herstellingen buiten garantie ...)


 • U betaalt een hogere aankoopprijs
 • Uw verzekering is duurder – de eerste jaren neemt u normaal een omnium
 • Er is vaak een lange wachttijd na uw bestelling, tenzij u een stockwagen kiest
 • Uw auto is na 1 jaar al +/- 30% minder waard

Tweedehandsauto • Een occasie is minder duur
 • Voor hetzelfde budget koopt u een auto van een hogere categorie
 • U hebt hem bijna onmiddellijk ter beschikking


 • U hebt niet altijd de opties die u wenst
 • Er is sneller een risico op slijtage
 • Uw auto is doorgaans minder duurzaam en duurder in gebruik (verbruik, herstellingen, technische controle...)

Lening via uw bank of autodealer?


Autodealers pakken graag uit met een autolening aan 0%. Maar in tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, is een financiering via een autodealer niet altijd voordeliger. Kiest u ervoor om uw auto te financieren via uw bank, dan kan u bij een autodealer de promostunt mogelijk om ruilen tegen een mooie aankoopkorting. De aankoopkorting levert in sommige gevallen een groter voordeel dan de intresten die u betaalt.

Lees meer

Gerust onderweg dankzij uw app-normale assistance verzekering4


Lekke band, lege brandstoftank, diefstal of een probleem met de sleutel? Met de optie autobijstand binnen de app-normale assistance verzekering hebt u bovenop de standaard inbegrepen personen- en fietsbijstand ook recht op pechverhelping en sleping van uw wagen in Europa. Of u nu met de auto onderweg bent in België of op autovakantie in Europa, u kan 24/7 rekenen op onmiddellijke bijstand.


Meer info


Interesse in alternatieve oplossingen?


Meer en meer mensen kiezen voor een elektrische fiets: voor de verplaatsingen naar het werk of voor ontspannen uitstapjes.

Belfius Pop-Up: uw handige app voor dagelijks gebruik


icon-mobiel-parkeren

Mobiel parkeren met 4411

U start en stopt uw parkeersessie digitaal en u kan ze vanop afstand verlengen!

 

icon-kaartloos-tanken

Kaartloos tanken

U betaalt uw tankbeurt eenvoudig vanuit uw wagen met uw smartphone.

 

DeLijn

De Lijn

Op de bus en tram met Belfius. Koop uw bus- en tramtickets direct met uw app, in Belfius Pop-Up1 Alle voertuigen die minder dan 135g/km CO2 (WLTP norm; zie het gelijkvormigheidsattest of uw bestelbon) uitstoten. De app-normale autoverzekering Belfius Car is een verzekeringsproduct naar Belgisch recht van Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Voor u uw verzekering afsluit, leest u best het informatiedocument, dat onder meer de dekkingen en limieten specifieert.


2 Voordeel berekend op basis van het volgende voorbeeld: online aangevraagde Eco Plus Autolening (lening op afbetaling) voor de aankoop van een voertuig ≤ 3 jaar, met 1 van de volgende motorisaties: elektrisch, plug-in hybride (op het stroomnet oplaadbare hybride), CNG (aardgas), of waterstof van 12.500 euro:
Duur van de lening: 48 maanden
JKP: (Jaarlijks Kostenpercentage): 0,99 %
Vaste debetrente: 0,99 %
Maandelijkse aflossingen: 265,69 euro
Aantal maandelijkse aflossingen: 48
Terug te betalen bedrag: 12 753,12 euro


3 Lening op afbetaling, onderworpen aan Boek VII (titel 4, hoofdstuk 1) van het Wetboek Economisch Recht. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.


4 De app-normale assistance verzekering Belfius Assistance is een verzekeringsproduct dat onder het Belgische recht valt en gecommercialiseerd wordt door Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11 te 1210 Brussel, RPM Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Voor u uw verzekering afsluit, leest u best het informatiedocument, dat onder meer de dekkingen en limieten specifieert.