Kosten rond een rijbewijs betalen

Calculator with hand

Een rijbewijs B voor personenwagens halen kan wel wat kosten, zeker als uw student(e) kiest voor een praktijkopleiding aan een erkende rijschool. En de volgende stap is natuurlijk een auto. Want een rijbewijs zonder auto is als een café zonder...

Hoeveel kost een opleiding bij een erkende rijschool?

  • Enkele kleinere kosten voor deelname aan het theoretische examen, voor het voorlopige rijbewijs, deelname aan het praktische examen en voor de uitreiking van het definitieve rijbewijs. Samen lopen ze wel al gauw op tot minstens 80 euro.
  • Grotere kost voor de praktijklessen: de rijschool mag de prijs vrij bepalen, maar voor 20 uren praktijkles betaalt u ongeveer 1 100 euro.

U wilt een auto kopen?

Uw zoon of dochter glundert, want heeft zonet zijn of haar definitieve rijbewijs behaald. Alleen, zonder wagen valt daar niet veel mee te doen. Dus besluit u hem of haar een niet al te duur model te schenken. Hiervoor heeft Belfius enkele kredietoplossingen in huis.

Interessant! Wilt u een milieuvriendelijke wagen kopen? Dan is het voordelige Ecokrediet Auto (lening op afbetaling) misschien iets voor u (*) ?

Let op, geld lenen kost ook geld.

(*)

Bestemd voor de aankoop van een nieuwe wagen of een tweedehandswagen van maximaal 3 jaar oud met lage CO2-uitstoot (< 145 g/km voor diesel en < 160 g/km voor benzine), een hybride wagen of een wagen met een lpg-installatie. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.


Belfius-klanten kiezen o.a. voor:

Ecokrediet Auto, voor auto's:

  • met een lage CO2-uitstoot
  • met een lpg-installatie
  • met een thermo-elektrische motor
Meer info

Belfius-klanten kiezen o.a. voor:

Autolening

  • voor wagens die niet aanmerking komen voor een Ecokrediet Auto
Meer info