U loopt stage? U gaat van cijfers uw beroep maken?

Start Content

Met uw vakkennis gaat u zelfstandigen en kmo’s helpen hun activiteit te ontwikkelen. Maar tegelijk zet u zelf uw eerste stappen als zelfstandige. Dat betekent onder andere dat uw inkomsten nog niet op kruissnelheid zijn.

Start met minder kosten dankzij ons uitgekiend aanbod

Van bij het begin van uw stage begeleidt Belfius u op een concrete manier, onder andere dankzij de gunstige voorwaarden die de eerste drie jaren van uw activiteit gelden:

Belfius: veel meer dan kredieten voor Starters!

U start een eigen zaak, of u loopt stage en u vraagt zich af welke formaliteiten en verplichtingen daaraan verbonden zijn? Belfius heeft een driestappenplan voor Starters uitgewerkt.

  • Vóór de start: 10 vragen om uw ondernemerstalent te testen; een te downloaden tool om uw businessplan en uw financieel plan op te stellen; een vergelijkend overzicht dat u helpt de geschikte juridische vorm te kiezen.
  • Bij de start: een checklist van de te vervullen formaliteiten; de beschikbare overheidssteun; een financieringsaanvraag die vlotter kan worden behandeld dankzij onze samenwerking met het Europees Investeringsfonds.
  • Na de start: een constante follow-up met uw specialist Business Banking; een compleet aanbod van producten voor ondernemers.
Lees ons dossier Starters

Contacteer ons

Wist u dat?

80 % van de studenten die graag een carrière als boekhouder of accountant zouden starten, wil op termijn zelfstandige worden.

(enquêtes BIBF 2009)

Het is nooit te vroeg om aan uw pensioen te denken !

Vul uw wettelijk pensioen aan met een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen of een Individuele Pensioentoezegging.