De Covid-19-crisis heeft heel wat van onze dagelijkse gewoontes overhoop gehaald. Zoals onze betaalgewoontes. Meer en meer Belgen ontdekten de voordelen van contactloos betalen: makkelijk, snel, veilig én geruststellend omdat ze minder besmettingsrisico lopen.

Ook naar de toekomst toe blijft deze hygiënische manier van betalen een aanrader. We zijn het ondertussen gewoon en vinden het zelfs normaal. De mogelijkheden van contactloos betalen zijn trouwens zeer gevarieerd.

Contactloos betalen met een bankkaart


Dit kan zowel met een debet- als met een kredietkaart. Uw klant houdt zijn kaart enkele seconden bij de betaalterminal en klaar is kees. Voor bedragen tot 50 euro is geen geheime code nodig.


TIP

U hebt geen betaalterminal? Wist u dat u volledig gratis een betaalterminal kan huren voor een periode van 3 maanden zonder verdere verplichting? Probeer zo’n terminal dus zeker eens uit.


In 1-2-3 betalen met een smartphone of smartwatch


Even de smartwatch of smartphone bij uw betaalterminal houden en bevestigen volstaat! De betaalterminal aanraken hoeft dus niet, wat het bedrag ook is. Het horloge of de smartphone van uw klant is immers in verbinding met zijn bankapp.

Payconic by Bancontact, de handige betaalapp voor smartphones


Betalen via deze app is superhandig! Een betaalterminal is niet nodig. Uw klant scant uw Payconiq QR-code of vindt u terug in de lijst van Payconiq-handelaars. Vervolgens geeft hij het bedrag in op zijn smartphone en bevestigt met zijn geheime code. U ontvangt meteen een betalingsbevestiging op uw tablet, pc of smartphone!


Betalen via e-mail, sms, WhatsApp…


U kan een betaallink creëren via ‘P Link’ van Belfius Pay Portal, een online betaaloplossing zonder abonnement. Deze link stuurt u naar uw klant via e-mail, sms, WhatsApp… die zo toegang krijgt tot een vooraf ingevulde pagina met alle nodige info (identiteit, verschuldigd bedrag...). De ontvangst van de betaling is eenvoudig, transparant en zeker. Bovendien wordt het geld rechtstreeks op uw Belfius-rekening gestort.


Online betalen


Verkoopt u online? Dan kan u via Belfius Pay Portal makkelijk een betaalpagina toevoegen op uw site of in uw app. Zo biedt u uw online klanten de meest gebruikte betaalmogelijkheden, zonder abonnementskosten. En u ontvangt zonder zorgen.


Uw Business Banking-specialist geeft u graag een woordje uitleg over al deze oplossingen. Of stuur gewoon een e-mail met uw vraag naar onze experts: digitalcommerce@belfius.be. We zijn er voor u, op elk moment.