Belastingvoordeel en financiële steun

men talking while woman and child on background my children

Dat u de kosten voor kinderopvang kunt aftrekken van de belasting (*) , wist u misschien al. Maar de overheid vult het begrip 'opvang' ruim in. Ook andere opvangactiviteiten zijn fiscaal aftrekbaar. Daarnaast bieden de ziekenfondsen tal van financiële voordelen.

Belastingvoordeel voor tal van activiteiten

Als uw kind ten laste jonger dan 12 jaar is, kunt u kosten voor de kinderopvang (met een bepaald maximumbedrag per oppasdag en per kind) aftrekken in uw belastingaangifte.

Maar de overheid begrijpt onder kinderopvang veel meer dan alleen een crèche of onthaalmoeder. Ook van bepaalde vakantiekampen, sportkampen, speelpleinwerking ... kunt u de kosten aftrekken van de belastingen.

Lees meer over het aftrekken van kosten voor opvang

Geniet steun van ziekenfondsen

Alle ziekenfondsen bieden tal van financiële voordelen voor uw kind, ook voor vrijetijdsbesteding. Deze maken deel uit van de aanvullende verzekering. Zo kan uw schat mogelijk goedkoop op vakantie in binnen- en buitenland of zich tegen een voordelige prijs inschrijven in een sportclub.

Verder loont het de moeite om te informeren bij uw stad of gemeente. De kans is groot dat ook zij buitenschoolse activiteiten organiseert tegen interessante tarieven.

Ontdek nu wat uw ziekenfonds te bieden heeft:

(*)

Voorwaarden: zie art. 104, 7° WIB’92, art. 113 WIB’92, art. 114 WIB’92 en art. 61 KB/WIB’92