Kot betalen

Calculator with hand Een eigen stek voor uw zoon of dochter. U begrijpt maar al te goed dat hij of zij dat wenst, maar een kot kost wel wat. Er is niet alleen de huur, maar ook de inboedel, de energiefactuur enz. Hoe financiert u het kot(leven)?

Betaal het kot(leven) zelf

Als uw student(e) op kot zit, dienen zich tal van kosten aan. Want uw zoon of dochter huurt een appartement, bereidt zelf maaltijden, wil een internetverbinding, geniet van een druk sociaal leven. U zet dus het beste geregeld wat opzij.

Vergelijk de spaarrekeningen

Kies voor een financiële reserve bij Belfius

Wegen de kosten voor het kotleven wat te zwaar door in uw budget? Dan kunt u eventueel kiezen (*) voor het Studentenkrediet. Er bestaan twee vormen van:

  • Kredietopening voor onbepaalde duur: deze vorm kan enkel worden afgesloten door een student(e) zelf. Aangezien de studiekosten niet geregeld over het jaar worden gespreid, kan hij of zij het geld opvragen volgens zijn of haar behoeften. Voor uzelf als ouder biedt Belfius een soortgelijk product aan: Budgetline
  • Lening op afbetaling: ook hiermee kunt u hogere kosten (bv. hoog inschrijvingsgeld, duur studiemateriaal) voor de studies van uw 18+-jarige zoon of dochter betalen

Let op, geld lenen kost ook geld.

Maak kennis met het Studentenkrediet
(*)

Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier


Leningen voor hogere studies

Studentenkrediet

Dit krediet neemt twee vormen aan:

  • Lening op afbetaling
  • Kredietopening (enkel te openen door studenten zelf)

Budgetline

Flexibele kredietopening voor onvoorziene uitgaven, die ouders wel kunnen aanvragen.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Belfius-klanten kiezen o.a. voor:

Spaarrekeningen

  • Interessant rendement
  • Grote beschikbaarheid
  • Gebruiksvriendelijk
Meer info