Sparen en beleggen

Older couple window

Wilt u samen sparen of uw gemeenschappelijk kapitaal laten renderen door het te beleggen? We hebben verschillende oplossingen voor u.

Individuele of gemeenschappelijke spaarrekening?

Of u een individuele of gemeenschappelijke spaarrekening kiest, hangt van uw situatie af. U beheert uw uitgaven samen en wilt vanaf nu wat geld opzijzetten, maar het toch beschikbaar houden voor onvoorziene omstandigheden. Als u samen met uw partner wilt sparen, dan kiest u best voor de gemeenschappelijke rekening. Dat laat u toe om samen een kapitaal op te bouwen en daarnaast ook uw persoonlijke reserve op uw eigen spaarrekening te laten aangroeien.

De interest op de gemeenschappelijke gereglementeerde spaarrekening is belastingvrij tot 980 euro (inkomstenjaar 2023). Voor gehuwden of wettelijk samenwonenden wordt deze vrijstelling verdubbeld indien de rekening op de twee namen staat. Maar als een van de echtgenoten schulden heeft, dan kan beslag worden gelegd op het hele kapitaal van het koppel.

Meer info

Denkt u dat sparen niet voor u is?

Hebt u nooit of heel weinig gespaard? Denkt u niet voldoende inkomsten of te weinig discipline te hebben om te sparen? Of schuift u uw spaarplannen steeds op de lange baan om andere redenen? Ook met een bescheiden kapitaal kunt u een spaarpotje aanleggen. Met onze aangepaste spaarformules helpen wij u graag op weg.

Spaar planmatig

Beleggen met uw partner

Hebben u en uw partner beslist om samen een kapitaal te beleggen? En zoeken jullie nu de veiligste en makkelijkste manier om dat te doen? Kies dan voor het gemeenschappelijk effectendossier.

De effecten die u bezit, worden op één rekening bewaard, de ideale manier om uw beleggingen te beheren.

Ontdek en open een effectendossier online

Hoe beleggen?

Ontdek onze beleggingsaanpak en onze tijdelijk aanbod

  • Contacteer ons via

    Vragen & Contact