Uw budget samen beheren

Calculator papers

Leven van enkel de liefde lukt niet, ook al hebt u de ware gevonden. Om exact te weten hoeveel inkomsten en uitgaven u hebt, gaat u best zorgvuldig te werk.

Uw rekeningen beheren

U bent verliefd en wilt alles delen, dat is normaal. Vanaf nu verdubbelen uw inkomsten, en misschien ook uw uitgaven. Voordat u keuzes maakt, kunt u maar beter goed geïnformeerd zijn over de financiële kant van de zaak. Deskundig advies en specifieke oplossingen kunt u dus zeker gebruiken.

Ontdek de individuele en gemeenschappelijke rekening

Belfius Direct Net: tot welke gegevens hebben gehuwden onderling toegang?

Als u toegang hebt tot Belfius Direct Net zijn de transacties op uw rekeningen en de raadpleging ervan gebaseerd op de officiële rollen die er tussen u en uw partner bestaan voor de verschillende producten. Als u bijvoorbeeld een rol hebt op de rekening van uw wederhelft, dan zal die rekening automatisch zichtbaar zijn via uw Belfius Direct Net-abonnement en kunt u volgens de beheersregels via die rekening transacties doen.

U hebt zicht op alle producten waarvoor u een rol hebt: zowel betaalrekeningen en spaarrekeningen als effectendossiers.

U kunt uw wederhelft ook toegang geven tot bepaalde strikt persoonlijke beleggingsproducten zodat hij of zij een volledig overzicht heeft.

Tip : neem allebei een Belfius Direct Net-abonnement, zelfs als een van u het beheer van de financiën op zich neemt. Belfius Direct Net is gratis en het is zeer nuttig een persoonlijke toegang te hebben. Bovendien kunt u allebei uw interface personaliseren.

Hoe maakt u een gezinsbudget op?

Verzamel alle informatie waarover u beschikt voor het voorbije jaar (rekeninguittreksels, loonfiches ...) en maak een inventaris op van de inkomsten en uitgaven van het gezin.

Vergeet niet rekening te houden met "uitzonderlijke" kosten als verzekeringspremies, de jaarlijkse afrekening van de lasten indien u huurt of het vullen van de stookolietank indien u eigenaar bent. Die kosten nemen vaak een flinke hap uit het budget.

Dankzij dit overzicht van de jaarlijkse uitgaven kunt u het maandbudget van uw gezin bepalen.

Tips en te vermijden valkuilen: vergeet de lopende kredieten niet. Onderschat de kleinere en occasionele uitgaven niet, zoals op restaurant of naar de bioscoop gaan, vrijetijdsspullen kopen ... Ze kunnen ook een groot deel van het budget uitmaken.

Houd uw budget in evenwicht met onze tips

  • Contacteer ons via

    Vragen & Contact