Beleggen in tijden van coronavirus

Deel deze pagina:    

Het coronavirus veroorzaakt zenuwachtigheid op de financiële markten en zal de komende tijd nog voor turbulentie blijven zorgen. In ons basisscenario blijven we ervan uitgaan dat de piek van het virus zich tijdens het eerste kwartaal van dit jaar voordoet.

Het zal de economische groei van dit jaar alleszins negatief beïnvloeden. Het herstel van de wereldeconomie - dat we verwachtten na de rust rond de handelsoorlog en de brexit - zal dus nog iets langer op zich laten wachten.

De ervaring leert ons dat aandelenmarkten heel vlug kunnen herstellen na een natuurramp zoals het coronavirus. Aandelen blijven dus een plaats verdienen in een portefeuille, alleen zijn we iets voorzichtiger geworden in onze assetallocatie.

Ontdek hier elke maand hoe u uw beleggersportefeuille kan laten renderen en beschermen: de overtuigingen van de experten van Belfius.

Deze informatie (en de eventuele bijgaande documenten) is louter bedoeld ter algemene informatie en vormt in geen geval een aanbod betreffende financiële, bank-, verzekerings- of andere producten en diensten, noch een beleggingsadvies.

Deel deze pagina: