Licht aan het einde van de tunnel?

Belfius verwacht dat de wereldeconomie een zachte landing zal maken. De jongste weken zijn de markten optimistisch dankzij een onspanningsfase in het handelsconflict tussen de VS en China. Een harde brexit is naar de achtergrond verschoven. En de centrale banken voeren een stevig ondersteunend beleid. Ze beloven verder in te grijpen als de economie zou verslechteren.


Momenteel is het vooral de consument die de economie recht houdt dankzij meer koopkracht en de blijvende aangroei van jobs. De industriële sector blijft zwak presteren.

In een beleggersportefeuille verkiezen we aandelen boven obligaties en onze voorkeur gaat daarbij naar Amerikaanse aandelen. Zij hebben volgens ons het grootste potentiëel om te stijgen. Met Europese staatsobligaties zijn we heel voorzichtig.


Bij het selecteren van aandelen kiezen we voor thema’s die inspelen op klimaatverandering, gezondheidszorg, vergrijzing, artificiële intelligentie en digitalisering.


Ontdek hier elke maand hoe u uw beleggersportefeuille kan laten renderen en beschermen: de overtuigingen van de experten van Belfius.

Deze informatie (en de eventuele bijgaande documenten) is louter bedoeld ter algemene informatie en vormt in geen geval een aanbod betreffende financiële, bank-, verzekerings- of andere producten en diensten, noch een beleggingsadvies.

Deel deze pagina: