Flex-i-Trans (voor Social Profit klanten)

Flexitrans

Flex-i-Trans is een flexibele oplossing voor het vervoer van mindervaliden. U vormt een gewone minibus in een mum van tijd om tot een veilig en praktisch vervoermiddel voor rolstoelsgebruikers.

Het Flex-i-Trans systeem laat toe om een minibus met negen zitplaatsen, type rijbewijs B (Ford Transit, Mercedes Sprinter, VW Crafter, Peugeot Boxer, Citroën Jumper, Fiat Ducato) in minder dan een minuut om te vormen tot een rolstoelbus en omgekeerd.

Dankzij een vernuftig systeem van speciaal ontworpen klapzetels en in de vloer verzonken rolstoelankerpunten kan de chauffeur na elke rit het aantal zetels en rolstoelplaatsen zeer eenvoudig aanpassen zonder daarvoor terug naar de garage te hoeven rijden. De rolstoelhaken kunnen ook gebruikt worden om goederen vast te maken. Met het Flex-i-Trans-systeem verandert u in een wip uw minibus in een rolstoelbus of een bestelwagen.

Belangrijkste troeven

Veiligheid

de gordels en haken om de rolstoel vast te zetten zijn geïntegreerd in de vloer. Geen losse onderdelen (gordels, retractoren) meer die in de bus rondslingeren en die bij een aanrijding levensgevaarlijke projectielen worden.

Comfort

de stevige en comfortabele zetels kunnen eenvoudig opgeklapt worden tegen de zijwanden, onder de raamstijlen. Het zicht naar buiten blijft behouden voor de rolstoelgebruiker. De rolstoelen worden dubbel zo snel vastgezet dan met andere systemen, waardoor de rolstoelgebruikers minder lang moeten wachten.

Ergonomie

minder fysieke belasting van de chauffeur. Tussen twee opgeklapte zetels passen nog steeds twee normale rolstoelen. De zetels hoeven niet uit de minibus gehaald te worden. De rolstoelen worden ook twee maal sneller vastgezet. Dat betekent een aanzienlijk kleinere fysieke belasting van de rug, de armen, het hoofd en de romp van de chauffeur.

Flexibiliteit

ook bij een volle bezetting van zes rolstoelen blijven de zetels opgeklapt in de wagen. Bij een volgende rit kunnen de zetels eenvoudig terug uitgeklapt worden, zodat de minibus opnieuw plaats biedt aan drie tot negen personen. Deze flexibiliteit verhoogt de inzetbaarheid, aangezien de minibus onmiddellijk een nieuwe opdracht kan vervullen.

Multifunctioneel

dankzij de opklapbare zetels kan eenzelfde minibus eenvoudig omgevormd worden van 8+1 minibus naar rolstoelbus, taxibus of bestelbus.

Het Flex-i-Trans-systeem is door de snelle ombouwtijd bijzonder geschikt voor de wisselende vervoersbehoefte van een dagverzorgingsinstelling.

Financiering via de huurformule van Belfius Auto Lease

Naast de traditionele financieringsmethodes zoals aankoop met eigen middelen, bancair krediet of financiële leasing, bieden we u een alternatief aan: de huurformule met bijkomende dienstverlening, ook wel "operationele leasing" genaamd. Het basisidee achter deze formule is eenvoudig. U hoeft geen eigenaar te zijn van uw wagen om hem als investering te rentabiliseren. Het is voldoende dat u er permanent over kunt beschikken en hem kunt gebruiken alsof u de eigenaar bent. Bovendien dient u de aanschafwaarde van de wagen via deze huurformule nooit integraal terug te betalen. Enkel het verschil tussen de aanschafwaarde en de restwaarde betaalt u via maandelijkse huurbedragen terug. De restwaarde wordt vooraf vastgelegd en door ons gegarandeerd zodat u aan het einde van het contract niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

We financieren bovendien niet enkel de aankoopprijs van de wagen maar eveneens alle taksen die verbonden zijn aan de aanschaf en het gebruik ervan. Het betreft dus een 100 % financiering, inclusief de prefinanciering van de toepasbare BTW. Zodoende blijven uw bedrijfsliquiditeiten op peil en hoeft u geen beroep te doen op uw bestaande kredietlijnen.

Weet u wat uw wagenpark en het beheer ervan u per maand kost?

Als specialist op het vlak van kostencalculatie van wagenparken kunnen we de kostprijs van uw huidig wagenpark niet alleen tot op de komma nauwkeurig berekenen, maar ook perfect onder controle houden.

Om te beginnen onderhandelen we op basis van ons aankoopvolume als leasemaatschappij belangrijke reducties op de aanschafprijs van een wagenpark. Deze reducties worden volledig in uw voordeel doorgerekend. Maar ook op het gebied van de exploitatiekosten van een wagen (onderhoud, herstellingen, banden, verzekeringen, brandstof ...) profiteert u van onze expertise en onze sterke inkooppositie. De grootste besparing realiseert u op het vlak van de verdoken, indirecte kosten. Tijdrovende contacten op het vlak van aankoop, inschrijving, verzekering of schadeafhandeling behoren immers definitief tot het verleden. Voor alle zaken met betrekking tot uw wagenpark is er voortaan maar één aanspreekpunt : Belfius Auto Lease. Hierdoor houdt u meer tijd over voor uw kernactiviteiten.

Tot slot garandeert de huurformule die we u aanbieden een vaste, onveranderlijke kostprijs per wagen en per maand en dit gedurende de volledige looptijd van het contract. Dit geeft de nodige budgettaire zekerheid.

Contacteer ons

  • 02 222 88 33
  • Contacteer uw relatiebeheerder