SEPA: een eengemaakte ruimte voor betalingen in Europa

Het financiële landschap is de laatste jaren grondig veranderd. De Europese overheden, de respectieve centrale banken en de banksector werken immers al enkele jaren aan een complex en ambitieus project. "SEPA" of "Single Euro Payments Area" biedt een eengemaakte betaalruimte voor betalingsverkeer in Europa.

Terug naar boven
What F06

Wat is SEPA?

SEPA laat toe dat u even eenvoudig en veilig als voor nationale betaalmiddelen, betalingen via overschrijving, bankkaart of ontvangsten via domiciliëring binnen Europa kan uitvoeren.

Meer info
CreditTransfer F06

SEPA Credit Transfer

Meer informatie i.v.m. de Europese overschrijvingen.

Meer info
DirectDebit F06

SEPA Direct Debit

De Europese domiciliëring kan worden gebruikt voor de automatische inning van zowel binnenlandse als grensoverschrijdende invorderingen.

Meer info
Cards F06

SEPA Card Framework

Nieuw systeem waardoor betaalkaarten overal in Europa aanvaard zullen worden op dezelfde wijze als in het eigen land.

Meer info
Reporting F06

SEPA Reporting

SEPA XML-reporting, de opvolger van de Belgische CODA-formaten, is volledig afgestemd op specifieke kenmerken van SEPA-verrichtingen. Met XML-reporting verzekert u zichzelf van een feilloze verwerking van uw openstaande verrichtingen in uw boekhouding.

Meer info
IbanBic F06

IBAN en BIC

Het IBAN (International Bank Account Number) en de BIC (Bank Identifier Code) identificeren op een gestandaardiseerde manier de rekeningnummers in Europa en maken de Europese bankverrichtingen eenvormiger, veiliger en sneller.

Meer info

SEPA Assist Tool: een exclusieve conversiemodule van Belfius

Bent u nog niet klaar om van de Belgische naar de Europese formaten over te schakelen? Onze tool helpt u uit de nood!