Hoe uw liquiditeiten beheren ?

Manage Content

Uw liquiditeiten beheren is uw behoefte aan bedrijfskapitaal optimaliseren. Het is heel belangrijk dat u een duidelijk zicht hebt op uw kasmiddelen en uw exploitatiecyclus. De tijd tussen de inningen van de klanten en de betaling van de leveranciers heeft daar een grote impact op. Hoe u uw activiteit goed opvolgen op financieel vlak? Hoe ervoor zorgen dat u sneller wordt betaald? Welke middelen gebruiken om later te betalen? En is dat administratief niet te zwaar om op te volgen?

De financiële opvolging van mijn activiteit

We stellen u producten en diensten ter beschikking om uw kasmiddelen op te volgen.

 • Een gamma professionele betaalrekeningen met aantrekkelijke voorwaarden.
 • Volg uw kasmiddelen op met onze afstandsbankdiensten.
  • U wilt uw verrichtingen dagelijks beheren en opvolgen vanuit uw onderneming ? Opteer dan voor onze pc banking service Belfius Direct Net Business.
  • U wilt uw courante verrichtingen online beheren met uw smartphone of tablet ? Dan is Belfius Mobile de oplossing.
  • U wilt automatisch per sms geïnformeerd worden over de situatie van uw rekeningen, kaarten, investeringen en beurskoersen ? Maak kennis met onze dienst Belfius Direct Alert.

Sneller betaald worden

Voor het evenwicht van uw exploitatiecyclus is het belangrijk dat uw klanten u zo vlug mogelijk betalen. Maar u hoeft hen daarom niet constant onder druk te zetten, want dat kan uw goede commerciële relaties verstoren.

Er bestaan middelen waarmee u enkele dagen kunt winnen.

 • In plaats van cash te beheren of een inning uit te stellen door een betaling per overschrijving, laat u beter een betaalterminal installeren en verzoekt u uw klanten te betalen met een kaart. Belfius Pay Pack is onze betrouwbare en voordelige oplossing.
 • In uw (Belgische of Europese) periodieke facturen via domiciliëring. Zo houdt u het initiatief in het inningsproces.
 • U hebt rekeningen in meerdere banken. Kort de betalingstermijn van uw klanten die vanop Belfius-rekeningen betalen, in. Als ze een overeenkomst tot omzetting van de begunstigde rekening sluiten, worden die betalingen rechtstreeks op uw Belfius Business Account gestort, zonder interbancaire termijnen. Contacteer uw specialist business banking.
 • Niet- of gedeeltelijk betaalde facturen dekken is geen sinecure. Zeker niet in het geval van complexe klassieke kredietverzekeringen, die intensief beheerd en opgevolgd moeten worden. Ontdek Belfius Business Safe, onze eenvoudige en innoverende kredietverzekering.
 • U bent aanwezig op het internet en u verkoopt uw producten of diensten online. Geef uw Belfius-klanten de mogelijkheid rechtstreeks te betalen dankzij de Belfius Pay Button.

Later betalen

Uw betalingstermijnen draaglijker maken en uw leveranciers toch op tijd betalen?
Dat kan dankzij onze kredietkaart Visa Business Gold die aan uw Belfius Business Account gekoppeld is en die u een extra financiële reserve voor uw beroepsuitgaven geeft.

Wees ordelijk !

Loop geen achterstand op in uw facturatie : een klant die zijn factuur niet ontvangt, betaalt ook niet ! En ondertussen moet u wel uw eigen facturen betalen...

Wist u dat…

… een kwart van de faillissementen te wijten is aan slordig betaalgedrag van de klanten ?