Organisatie van de reis zelf

Mother and children in garden

Als u met uw kinderen op vakantie gaat of als zij zelf een reis maken, dient u op te letten dat ze alle nodige reisdocumenten mee hebben. Of vertrekt u met het vliegtuig naar een ver land buiten de eurozone? Bestel dan ietwat vreemde deviezen en sla er even de regels op na over wat u mag meenemen als bagage.

Wat kunt u meenemen als bagage in het vliegtuig?

Sinds de dramatische gebeurtenissen van 11 september 2001 zijn de regels over wat u mee mag nemen als bagage op het vliegtuig veel verstrengd. Om de passagiers te beschermen tegen vloeibare explosieven heeft de Europese Unie veiligheidsmaatregelen getroffen over de vloeistoffen die u mag meenemen voorbij de screeningpunten in een EU-luchthaven (+ Noorwegen, Ijsland en Zwitserland), ongeacht uw bestemming.

Belangrijk! De maatregelen slaan niet op vloeistoffen die u hebt aangekocht in een winkel voorbij het screeningpunt of aan boord van een vliegtuig uitgebaat door een EU-luchtvaartmaatschappij.

Hoe bestelt u vreemde deviezen?

Hebt u vreemde deviezen om te kunnen betalen op uw vakantiebestemming?

  • Neem dan zeker een beetje cash mee voor uw eerste uitgaven ter plaatse, vooraleer u geld kunt opnemen aan een bankloket of een automaat
  • Bestudeer op voorhand even de munteenheid van uw vakantieland

Hoe bestellen? Minstens 5 werkdagen vóór uw vertrek via Belfius Direct Net of in uw kantoor. De deviezen zijn immers niet onmiddellijk beschikbaar in uw Belfius Bank-kantoor.

(Met) kinderen op reis?

Reist u beiden met uw kind(eren)?
Om op reis te gaan naar een bepaald land hebben bepaalde kinderen andere reisdocumenten nodig dan volwassenen en kinderen van meer dan 12 jaar oud. Welke documenten precies vereist zijn, verschilt van land tot land.

Reist uw kind met één ouder, zonder de andere?
Dan mag de vergezellende ouder een schriftelijke ouderlijke toestemming meenemen.Voor de opmaak daarvan bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren. De gemeente kan de toestemming voor echt verklaren.

Reist uw kind alleen of in het gezelschap van anderen?
In dat geval raadt de FOD Buitenlandse Zaken aan dat u uw zoon of dochter een schriftelijke ouderlijke toestemming meegeeft.

  • Belangrijk! Vraag inlichtingen over eventueel bijkomend vereiste documenten bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming, of bij de betrokken luchtvaartmaatschappij.

  • Contacteer ons via

    Vragen & Contact

Belfius-klanten kiezen o.a. voor:

Kredietkaarten

  • Neem voordelig vreemde valuta op buiten de eurozone.
Meer info