U bent (bijna) 64

Tijd om de vruchten van uw spaarinspanningen te plukken!


Uw pensioen komt stilaan in zicht en u wil er met volle teugen van genieten. Terecht! Uiteraard is het wel belangrijk dat u op financieel vlak goed voorbereid bent, zodat u voldoende middelen hebt om uw plannen en dromen te realiseren.

Pensioeninkomen < huidig inkomen

Wanneer u met pensioen gaat, ruilt u uw huidig inkomen voor een doorgaans (veel) lager pensioen. Het was dus erg slim om al die jaren te sparen voor die fase van uw leven. Eindelijk tijd om uw dromen te verwezenlijken, al eens vaker op reis en op restaurant te gaan, er met de kleinkinderen op uit te trekken… Kortom, om volop van het leven te genieten. En dankzij uw pensioensparen hoeft u zich geen financiële zorgen te maken.

Blijf een belastingvoordeel genieten tot uw 80e

U kan dit jaar nog een laatste keer sparen voor uw pensioen. Zeker doen! Want vanaf volgend jaar, het jaar waarin u 65 wordt, zijn stortingen voor pensioensparen niet meer mogelijk. Gelukkig betekent dat niet dat u niet meer belastingvriendelijk kan sparen. Integendeel: dankzij langetermijnsparen kan u nog tot uw 80e blijven profiteren van een belastingvoordeel. Belangrijk is wel dat u start vóór uw 65e verjaardag én dat uw contract minstens 10 jaar loopt.

Lees meer

Uw gespaarde pensioenkapitaal

Op het moment dat u met pensioen gaat, kan u het gespaarde bedrag opvragen of op de rekening laten staan, zodat het verder kan opbrengen. Wil u het geld opnemen, dan maakt u best een afspraak in uw kantoor. Want dat is niet mogelijk via Belfius Direct Net, Mobile of Tablet.

Maak een afspraak

U ontvangt een grote som?

Aan de vooravond van uw pensioen ontvangt u misschien nog een mooie som van uw groeps- of bedrijfsleidersverzekering. Of krijgt u een aanzienlijk bedrag via een schenking. Samen met de mooie opbrengst van uw pensioensparen biedt het u alle mogelijkheden om aan kapitaalopbouw te doen! Zeker nu u al die jaren ervaring hebt opgedaan met beleggen.

Laat u begeleiden

Bouwde u in het verleden al een mooie beleggingsportefeuille op als extra voor uw pensioen, ga dan regelmatig na of hij nog voldoet aan uw wensen en verwachtingen, en of hij nog overeenstemt met uw risicobereidheid.

De overtuigingen van onze experts