Verder studeren betalen

Calculator with hand

Natuurlijk waren vroegere schoolfacturen niet klein, maar als uw zoon of dochter verder studeert, zijn de kosten toch nog van een ander allooi. Hoe kunt u ze blijven betalen?

Hoeveel kost verder studeren?

Het hoeft niet te verwonderen dat de hogere studies het duurst zijn. Denk maar aan het inschrijvingsgeld, maaltijden, papierwaren, studieboeken, syllabi, kosten voor het openbare vervoer of een kot. Alles bij elkaar mag u toch rekenen op een gemiddelde kostprijs van enkele duizenden euro's.

Budget voor studies

Het inschrijvingsgeld voor de universiteit of hogeschool is uiteraard nog maar het begin van de kosten voor de studies van uw zoon of dochter. Opdat uw student(e) in optimale omstandigheden zijn of haar studies tot een goed einde kan brengen, zet u het beste regelmatig wat opzij.

Dit kan met een van onze spaarrekeningen. Daarop kunt u geregeld een bedrag opzijzetten en laten renderen, terwijl het toch op elk moment beschikbaar blijft.

Vergelijk de spaarrekeningen

Extra financiële reserve voor studies

Wegen de studies wat te zwaar op uw gezinsbudget? Dan kunt u eventueel kiezen (*) voor het Studentenkrediet. Dit product neemt twee vormen aan:

  • Kredietopening voor onbepaalde duur: deze vorm kan enkel worden afgesloten door een student(e) zelf. Aangezien de studiekosten niet geregeld over het jaar worden gespreid, kan hij of zij het geld opvragen volgens zijn of haar behoeften. Voor uzelf als ouder biedt Belfius een soortgelijk product aan: Budgetline
  • Lening op afbetaling: ook hiermee kunt u hogere kosten (bv. hoog inschrijvingsgeld, duur studiemateriaal) voor de studies van uw 18+-jarige zoon of dochter betalen

Let op, geld lenen kost ook geld.

Ontdek alle details over het Studentenkrediet

Kan uw student een studiebeurs krijgen?

Of uw student(e) recht heeft op een studietoelage, wordt vooral bepaald door de hoogte van uw gezinsinkomen. Dat mag een bepaalde inkomensgrens niet overschrijden. Hoe meer personen u ten laste heeft, hoe hoger die grens ligt.

Lees alle voorwaarden voor een studietoelage

Schenk uw student(e) een auto

Uw zoon of dochter bouwt een eigen leven uit, met vele vrienden en sociale activiteiten. Daarvoor dient hij of zij zich geregeld te verplaatsen. Vroeger nam u vaak de rol van chauffeur op zich. Maar nu uw schat een rijbewijs heeft, wilt u hem een vervoermiddel geven zodat u niet meer voor het vervoer moet instaan: een wagen, een brommer of een moto.

Ontdek de financieringsmogelijkheden
(*)

Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier


Leningen voor hogere studies

Studentenkrediet

Dit krediet neemt twee vormen aan:

  • Lening op afbetaling
  • Kredietopening (enkel te openen door studenten zelf)

Budgetline

Flexibele kredietopening voor onvoorziene uitgaven, die ouders wel kunnen aanvragen.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Belfius-klanten kiezen o.a. voor:

Spaarrekeningen

  • Interessant rendement
  • Grote beschikbaarheid
  • Gebruiksvriendelijk
Meer info