Bedrijven delen rekeninginformatie met de eID kaart

MMI Codabox                                                                                                         MMI Twikey

Boekhouders en fiduciaires worden héél vaak geconfronteerd met de maandelijkse terugkeer van papieren rekeningafschriften die ze dan moeten verwerken om de boekhouding voor hun klanten up to date te houden. CodaBox heeft hiervoor al lange tijd een oplossing waarbij de elektronische rekeninginformatie (CODA-files) van de zelfstandige automatisch tot bij zijn boekhouder komt. De afgifte van die toelating aan de bankinstelling gebeurde tot voor kort op papier. Twikey en CodaBox werken samen om de goedkeuring door de bank volautomatisch te laten verlopen via de eID kaart.

"Na een succesvolle testperiode met Belfius en Bank Van Breda werd dit proces volledig geautomatiseerd en kunnen de accountants aangesloten bij CodaBox hun klanten de bancaire volmacht nu laten tekenen via elektronische identiteitskaart" vertelt Twikey oprichter Dominique Adriansens. "Door de sterke integratie met de banken zorgt Twikey voor een volautomatische aflevering en activering. Binnenkort activeren ook andere banken deze unieke dienst." 

CodaBox gebruikt voor dit proces het netwerk van Twikey dat reeds B2B domiciliëringsmandaten aflevert aan de banken en zo bedrijven een paar weken wachttijd bespaart vooraleer een mandaat correct wordt verwerkt. 

"Als volmachten elektronisch kunnen getekend worden dankzij een eID kaart, en de banken dit aanvaarden, dan betekent dit een prachtige tijdswinst voor alle partijen. Door het gebruik van de elektronische rekeninginformatie die door de banken via Codabox wordt geleverd, kunnen boekhouders de kwaliteit van hun werk nog verbeteren en zich concentreren op het leveren van diensten met een hoge toegevoegde waarde. " weet Martin Servais, CEO van CodaBox.

CodaBox: Belgische onderneming opgericht in oktober 2011. De missie van CodaBox is het oplossen van problemen waarmee boekhoudkantoren worden geconfronteerd en hun innovatieve oplossingen voor te stellen met een focus op: dematerialisatie. CodaBox heeft een samenwerking opgezet met het merendeel van de Belgische banken en de meerderheid van de boekhoudpakketten en is nu één van de marktleiders in dit domein.

Twikey:Twikey uit Gent werd in april 2013 opgericht door Dominique Adriansens en Koen Serry, twee erkende professionals in de domeinen van eBanking, SEPA/SDD en de integratie met ERP-systemen . Twikey is de Belgische marktleider op het vlak van elektronische domiciliëringsmandaten of eMandates en levert zijn diensten aan bedrijven die facturen innen via domiciliëringen.